IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почистващ скраб за лице с овес

1 февруари 2015 06 18

Добавете малко сода за хляб и сте готови!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Добрите домашно приготвени маски за лице са тези, които работят. Това е едно от основните правила, които следваме, за да превърнем някоя рецепта в любима и да я наложим като част от козметичното си ежедневие.

В стремежа си да постигнем перфектно гладка и сияйна кожа, многократно сме използвали сода за хляб.

Съставката е сред основните врагове на досадните и упорити черни точки, почиствайки мазнината от кожата и затваряйки порите.

От друга страна, овесените ядки, които са така полезни за закуска, крият невероятни способности и при третирането на кожата.

Именно овесът е известен като добър ексфолиант заради зърнената си текстура, а също така и заради способността си буквално да „попива“ натрупаната мръсотия.

За да приготвите лесна рецепта, ще ви бъдат необходими:

3 супени лъжици овесени ядки

3 супени лъжици сода за хляб

Начин на приготвяне:

Смесете равните пропорции овесени ядки със содата за хляб в дълбок и подходящ съд. Добавете малко топла вода и оставете да се накиснат и смесят добре съставките.

Необходимото време за извършването на този процес е около 5-6 минути, в зависимост от топлината на водата. Признак, че маската е готова, е превръщането ѝ в мека паста.

С готовия скраб за лице масажирайте цялото лице, като избягвате зоната около очите. Изплакнете лицето с топла, а след това със студена вода – разликата в температурите ще стимулира кръвообращението.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари