IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичните продукти, които можем да приготвим сами

5 февруари 2015 08 19

Кои са те и какво ни е необходимо?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако имаме един проблем, то той е, че никога не ни е достатъчна козметиката.

Специфичен цвят, иновативен продукт и дори нова опаковка могат да ни изкушат до такава степен, че да нарушат съня ни само и само заради мечти.

Този ни „навик“ е способен да окаже неблагоприятно влияние върху финансовото ни състояние, макар че задоволява емоционалното ни такова.

За да намалим негативните страни, но да запазим позитивните, предлагаме лесни алтернативни варианти на любимите ви козметични продукти.

Гланц за устни

За пореден път ви изкушава рекламата на перфектни устни с наситен цвят? Изключете я и се заемете сами с приготвянето му. Изключително лесното приготвяне на козметичния продукт ще ви изиска само вазелин и любимият ви цвят сенки за устни.

Смесете много добре двете съставки в удобен съд и нанесете върху устните. Ако сенките ви са прахообразни, използвайте памучен тампон, с който да нанесете необходимото количество.

Лак за нокти

Не е необходимо да инвестирате цяло състояние за нов лак за нокти. Сенките за очи са ключовата съставка, която ще ви помогне да изразите своята индивидуалност чрез маникюра.

Рецептата е същата като за гланца за устни, само че този път смесете сенките с безцветен лак. Нанесете върху ноктите и завършете с топ лак, за да добавите към красотата и дълготрайност.

Хидратиращ фон дьо тен

Ако вълшебният крем, който покрива несъвършенствата върху лицето ви е свършил, не се отчайвайте. Използвайте малко количество крем за лице с хидратиращ ефект и го смесете с малко коректор. По този начин ще имате продукт 2 в 1 – омекотяващ кожата и придаващ ѝ съвършен вид.

Спрей за грим

Магическото чудо на спрея, който впръскваме върху лицето след като вече сме се гримирали за да запазим за по-дълго красотата и свойствата на продуктите, далеч не съдържа толкова магически съставки, колкото повече от нас мислим. Можете лесно да го приготвите и в домашни условия.

Единственото, което ще ви бъде необходимо, е вода, глицерин и билката хамамалис. Вземете бутилка със спрей приставка и смесете две части вода, една част глицерин и една част хамамалис. Впръскайте малко количество на затворени очи след като сте готови с грима.

Плътни устни

Оставете средствата си за по-важни продукти и не се притеснявайте за плътните устни – има как да ги постигнете. За целта, смесете вазелин и малко канела с подходящ инструмент.

Нанесете с четка и изчакайте между 3 и 5 минути. Ще усетите леко пощипване, от което устните ви ще подпухнат. Изтрийте със салфетка и нанесете гланц за устни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари