IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се гримираме актуално?

5 февруари 2015 13 18

Тенденциите за сезона и техники за постигане

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

С нетърпение очакваме настъпването на топлите дни, за да имаме възможност най-накрая да използваме актуалните тенденции за пролет-лято 2015.

Научихме какво ще бъде модерно това лято благодарение на модните подиуми и утвърдените класики, които всеки сезон присъстват неотлъчно до новите попълнения.

Едно от съществените неща за безупречната ни визия е техниката, с която да нанасяме всеки един продукт и точно тези малки тънкости, които правят чудеса.

Тъй като е желателна консултацията с професионалист, който да вдигне завесите на професията и да обясни стъпка по стъпка какво и как да направим, обобщаваме трите най-основни тенденции при грима за пролет-лято 2015 и детайлно разкриваме техниките, с които да постигнете всяка една от визиите.

Котешки поглед

Пред пролет-лято 2015 е задължително отново да обърнем внимание на една от вечните класики – черната очна линия. Мистичният поглед няма как да излезе от мода и е крайно време да се усъвършенстваме в постигането му.

Преди да стигнем до сюблимния момент, трябва да зададем добра основа на цялостния грим. С четка нанесете равномерно матиращ фон дьо тен. Започнете от центъра на лицето и разнесете настрани. Прелейте към шията, за да избегнете евентуална разлика.

Втората стъпка е да нанесете пудра, с която да фиксирате фон дьо тена и да матирате допълнително. За очите използвайте нежни нюанси като ги преливате. За основен цвят изберете лек бежов нюанс и го нанесете върху целия клепач. Подчертайте погледа с по-тъмен цвят върху външния ъгъл на клепача. Четвъртата стъпка е с плавно движение да нанесете очната линия в основата на миглите на горния клепач.

Издължете и свържете с линията на долния клепач, за да постигнете ефект на „котешки поглед“. За по-драматичен поглед използвайте спирала за супер обем както върху долните, така и върху горните мигли. За да подчертаете скулите, нанесете с четка озаряващи перли. Изберете нюанс, малко по-тъмен от този в останалите участъци от лицето.

За финален щрих използвайте коралово червило. Нанесете внимателно с потупващи движения на пръстите, като започнете от центъра на устните и разнесете внимателно.

Летен флирт

Идеята на този грим е да внесе свежест в цялостното излъчване на лицето, без да „тежи“. Отново нанасяме фон дьо тен и матираща пудра. За очите използвайте сенки в светли нюанси – перлено, бледорозово, тъмнорозово и сиво. С плавно движение нанесете най-светлия тон точно под веждите и във вътрешния ъгъл на клепача. Използвайте бледорозовото за основен цвят. Оформете външния ъгъл на окото с тъмнорозовото, като разнесете и прелеете.

Придайте дълбочина на погледа със сивите сенки, като подчертаете извивката на окото. За по-драматичен поглед, използвайте спирала за супер обем както върху горните, така и върху долните мигли.

За да подчертаете скулите, нанесете с четка бронзиращи перли, като изберете нюанс, малко по-тъмен от този в останалите участъци от лицето. За устните използвайте червило или гланц в естествен цвят.

Тюркоазени нощи

Ако има нещо сигурно за пролет-лято 2015, то е, че синьото се завръща като един от най-актуалните цветове в грима. За да впечатлите с дързост, поставете отново добра основа с фон дьо тен и матираща пудра. След това акцентирайте върху очите, като подчертаете силно със син молив основата на миглите на горния клепач.

Нанесете кремообразни сенки в синьо и бежово, като започнете с по-светлия нюанс точно под веждите. Тъмния цвят нанесете върху целия клепач и внимателно прелейте. За равномерно покритие, работете с пръсти. Използвайте палеца при нанасянето на сенките и средния пръст при рамкирането на очите.

Завършете със спирала за обем върху миглите на долния и горния клепач. За подчертани скули нанесете озаряващи перли с помощта на четка. Стремете се към нюанс, малко по-тъмен от този в останалите участъци на лицето. За финален щрих използвайте червило в кафявата гама. Нанесете внимателно, като отново започнете от централната част на устните и продължите встрани.

Трите визии бяха специално представени от професионалния гримьор Зоран Коцов на първата AVON Beauty Academy в България.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари