IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да третираме Т-зоната на лицето?

14 март 2015 07 23

Лесни съвети за красива кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки тип кожа изисква определени грижи, за да прикриете недостатъците и да подчертаете предимствата.

Чувствителната кожа има нужда от специална селекция на продукти, които да не притежават рискови съставки и по този начин да се избегнат зачервявания, раздразнения и възпаления.

Сухата кожа трябва да се поддържа постоянно с нанасянето на хидратиращи продукти, които да контролират баланса.

Значително по-сложни обаче са нещата с комбинираната кожа. Тя се характеризира с мазна Т-зона и суха кожа в останалата част на лицето.

Това означава, че твърде мазните продукти могат да образуват пъпки и запушени пори върху челото, брадичката и носа, а сухите кремове да влошат останалата част от лицето.

Тъй като решението не е просто, предлагаме правилните стъпки в грижата за комбинирана кожа.

1. Почистване

Почистването на лицето е много важно при всеки тип кожа, но при комбинираната е меко казано задължително. Започнете и завършете деня с подходящ продукт, който да бъде предназначен основно за мазна кожа. Концентрирайте се върху закупуването на гел-козметика и подминавайте смело съдържанието на каквито и да било алкохоли.

2. Хидратирайте кожата

Истината е, че хидратацията е абсолютно задължителна при всеки тип кожа, независимо от нейните характеристики. Много е важно да използвате подходящ крем за комбинирана кожа поне по два пъти дневно. Избягвайте твърде голямото количество масла и гледайте продуктите да са на водна основа.

3. Матиращ ефект

Матиращите гримове не само, че са изключително актуални този сезон, но и са много подходящи за дами с комбинирана кожа. Това е така, защото ефектът успява да прикрие най-големия недостатък – мазната кожа в Т-зоната. Опитайте някои от техниките за нанасяне на грим с матиращ ефект и се радвайте на резултата.

4. Домашни маски за лице

Обърнете внимание на домашните рецепти за маски, тъй като по този начин най-добре ще селектирате продуктите, които влияят добре на вашата кожа. Маските за лице в домашни условия отварят порите и правят почистването им много лесно.

5. Пудра

Един от големите проблеми на дамите с комбинирана кожа е да запазят перфектния вид на грима за по-дълго време. Това се получава така, тъй като в Т-зоната се отделя повече себум, който води до ефект на „напукване“ на маската. За да избегнете това, използвайте пудра или специални кърпички, с които да попивате кожата. По този начин ще създадете суха основа и дълготрайност на грима.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари