IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнем пигментните петна?

31 август 2015 06 00

Идеи за съвършена кожа

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Една от първите асоциации, които хората си правят при мисълта за лятото, е тъмният, шоколадов загар на кожата.

Макар и многократно да си припомняме, колко е важна слънцезащитата за здравословното ни състояние, все пак искаме да оставим някакъв спомен за себе си от слънчевите лъчи.

Точно след като се завърнем от дългоочакваната почивка, започваме да осъзнаваме какво сме си причинили сами.

Да, имаме завиден ден, но към него сме се сдобили и с тъмни петънца, най-често в зоната около носа и очите.

Тези оцветявания се наричат пигментни петна и няма да ви лъжем – не е лесно да се премахнат просто така.

Представяме ви няколко начина, с които да изравните цвета на лицето и ви съветваме другата година да помислите дали си заслужава да прекалявате със слънчевите бани.

1. Никога не забравяйте слънцезащитата

Това е първото и най-важно правило, за да избегнете пигментацията. Освен, че ще защитите кожата от неприятни изгаряния и по-сериозни здравословни проблеми, няма да се появяват пигментни петна. Ако вече имате такива, това далеч не е повод да прекратявате използването на слънцезащита – напротив, наблегнете още повече на нея, за да не увеличите мащаба на проблема.

2. Скраб

Добър вариант за скраб за лице са бадемите. Накиснете ги в гореща вода, докато не започнат да се белят лесно. След това ги оставете да изсъхнат и ги счукайте на прах. Всяка сутрин добавяйте малко студено мляко към две чаени лъжици от бадемите и масажирайте лицето със сместа. Изплакнете добре с вода.

3. Почистване и избелваща маска

Смесете една краставица със сърцевина от папая, прибавете една лъжичка извара, една чаена лъжичка мед, четири супени лъжици овесени ядки и една чаена лъжичка лимонов сок. Получената смес нанесете върху лицето и шията, и оставете да действа поне за 15-20 минути. Ако искате бързо премахване на пигментните петна, правете процедурата поне два пъти в седмицата.

4. Хидратиране и тонизиране

Смесете две супени лъжици сок от краставица, по една супена лъжица лимонов сок и розова вода с една чаена лъжица чист глицерин. Нанесете сместа върху лицето и ръцете и измийте след 20 минути. Това ще изсветли кожата ви и ще хидратира и тонизира.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари