IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не знаем за парфюмите за коса?

13 септември 2015 06 19

Пълна информация за козметичния продукт

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Широко разпространени, макар значително по-скъпи и до голяма степен луксозни, женските парфюми за коса са един от задължителните компоненти на козметичната индустрия от едно известно време насам.

Докато дезодорантите за коса са на пазара от години, техните парфюмни варианти тепърва навлизат сред масовия потребител, но за сметка на това – със стремглава скорост.

За разлика от парфюмите за тяло, ароматите за коса са леки и напълно безопасни за косъма като тяхната основна функция е да предоставят на прическата остатъчен аромат от разнообразни нотки през целия ден.

Какво правят?

Парфюмите за коса освежават, тонизират и поддържат косъма здрав. Лесни за използване, тези козметични продукти са формулирани по начин, по който лесно попиват и не оставят никакви следи и видими признаци за своето съществуване.

Някои видове се характеризират със свойства като изправяне, накъдряне, внасяне на обем и защитаване на косата. Такъв вид козметика е много подходяща за дните, в които се оказваме без възможност да измием косата и вече сме използвали сух шампоан.

Едно от основното качество на парфюмите за коса е, че също абсорбират влага поддържат косата неподвластна на атмосферните условия.

Какви са ползите?

Луксозните парфюми за коса съдържат слънцезащита от вредните UV лъчи в своята формула. Те поддържат гривата с приятен аромат за дълъг период от време, за разлика от шампоаните и балсамите.

Във влажно време, което често напомня за себе си чрез „пропиване“ на специфичен мирис в косата, парфюмите са идеалното решение.

Тъй като са с леки и щадящи формули, те по никакъв начин не увреждат структурата на косъма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари