IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата през зимата

8 декември 2015 07 00

На какво да кажем „Да“ и на какво „Не“

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Зимата вече официално е тук и с всеки един ден температурите се понижават все повече. Точно сега е моментът да започнете да мислите в посока за съхраняване на красотата.

Не е тайна, че през тази част от годината метеорологичните условия са много по-сурови и определено са способни да променят начина, по който изглеждаме... към лошо.

Силните ветрове и ниски температури изсушават кожата на ръцете, лицето и тялото. Именно поради тази причина, сезонът изисква своя специфичен подход към козметичната грижа.

Представяме ви какво да добавите и какво да премахнете от ежедневния си режим.

1. Хидратирайте косата

Студеният въздух и сухата топлина от електрическите уреди могат да предизвикат намаляване на хидратацията в косата и да я направят суха и твърда на допир. Третирайте косъма с висококачествени продукти като балсам за коса или серуми. По този начин ще подобрите състоянието на прическата и ще я предпазите през зимните месеци.

2. Не мийте косата много често

Ако намалите честотата на банята на косата, ще запазите хидратацията на косъма и ще я предпазите от изсушаване и накъсване. Задължително използвайте сешоар след баня, особено ако непосредствено след това ще излизате навън. По този начин не просто ще намалите шансовете за хващане на настинка, но и ще се радвате на блестящи кичури.

3. Използвайте продукт за защита от топлината

Термозащитната козметика за коса е абсолютно задължителна и през зимните месеци, без значение, че слънцето не е така силно. Фактът, че използвате сешоар е достатъчна причина. Освен това, не трябва да забравяме, че голяма част от дамите не се лишават от пресата си за коса или машата през зимните месеци.

4. Защитете главата

Добре е да се погрижите не просто за косата, но и за скалпа. За целта, носете шал, който да защити кожата на главата от дъжд, сняг или силни и студени ветрове. Дори и най-малката промяна във времето може да се отрази много зле на косата и скалпа.

5. Подстригвайте се редовно

Зимните месеци не са времето, в което да пропускате редовните посещения при фризьора. Подлагайте се на леко подкъсяване на краищата на всеки шест до осем седмици, за да се радвате на здрава грива без цъфтящи краища целогодишно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

desi_dm ( преди 8 години )
Любимата ми серия и то евтина, са маска за изтощена коса с коприва, орех и репей, масло от макадамия и хидратиращ шампоан с билки и масла, който стимулира растежа - http://foryoubg.com/products.php?id=813http://foryoubg.com/products.php?id=805
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар