IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Женски тайни: Гид на мързеливата

10 май 2016 12 10

За моментите, в които нямаме време за дълъг душ

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Има някои неща, за които никоя жена не би искала да си признае. Обикновено дамите се стремят да създадат онзи перфектен образ за себе си, в който винаги са с перфектен маникюр, чиста и стилизирана коса, аромат на парфюм и току-що извадени от сушилнята дрехи.

Разбира се, дори и почти винаги да успявате да се справите с тези задачи, с натоварения си график и да отделите няколко минути за маска за лице, винаги има тези кризисни моменти, в които поради една или друга причина не сте се вместили във времето.

Представяме ви няколко начина, с които да се почувствате свежа, дори и да не сте минали през банята.

1. Използвайте мокри кърпички, за да почистите

Нямате никакво време за бърз душ и вече закъснявате? Използвайте бебешки мокри кърпички, за да внесете свежест и да почистите определени зони на тялото. Това по никакъв начин не е вредно и е един достоен алтернативен вариант на взимането на душ.

2. Ако се събудите с мръсни очи – използвайте продукт за почистване на грим

Дори и перфектно да сме се справили с почистването на грима преди да си легнем, често се случва да ни остане малко спирала по миглите, която по време на сън се разтича под очите. Ще ви бъде една идея по-трудно да измиете остатъците с вода, затова използвайте или почистващо мляко, или кърпички за почистване на грим.

3. Избръснете краката си на сухо

Това може и да ви звучи болезнено, но няма да бъде, ако използвате крем за депилиране. Много марки произвеждат такива, които не изискват вода и спестяват значително време при процедурата.

4. Ако кожата ви се бели, използвайте суха четка

Искате да облечете любимия си потник или тениска, но забелязвате, че ръцете ви се белят и далеч не изглеждат по начина, по който ви се иска, а времето ви притиска? Не се притеснявайте, има лесно решение на този проблем. Докато си взимате душ, използвайте твърда четка и с кръгови движения масажирайте.

5. Ако косата ви е мазна, но нямате време за баня – използвайте сух шампоан

Това далеч не е новост, даже напротив – един от най-старите трикове за добър външен вид. Обърнете се с глава надолу, впръскайте в корените и разрешете.

6. Ако косата ви не е мръсна, но не мирише добре, използвайте парфюм за коса

Често срещано явление е да сте с чиста коса, но миризмата на шампоан отдавна да не се усеща. Това е нормално, тъй като косъмчетата по главата имат способността да „попиват“ всякакви неприятни миризми. Използвайте парфюм за коса, а ако нямате – обикновеният ви парфюм също ще свърши работа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари