IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да бъдем красиви... с вино?

14 май 2016 13 30

Какви са предимствата на напитката за кожата?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Предимствата на виното винаги са били част от научните изследвания на професори и учени от цял свят.

Но знаете ли, че не само, че има приятен вкус, но е и полезно за кожата? Кралските особи в миналото са използвали сок от грозде, за да се сдобият с по-свеж и красив външен вид.

Виното е чудесна съставка за разнообразни процедури за лице, тъй като съдържа естествени феноли, полифеноли, ресвератрол и антоцианин, които не позволяват на свободните радикали да нанасят щети и вреди на кожата.

Освен това, божествената напитка е богата на витамини и минерали. Следователно, тя взаимодейства със специфични природни съставки, за да помогне за пречистването и разкрасяването на кожата, косата и тялото.

Виното е широко разпространено средство за третиране на проблеми като акне, екзема и други кожни заболявания. Представяме ви няколко съвета за това как да извлечете всички ползи на виното за себе си:

1. За суха кожа, смесете чаша сухо червено вино с чаша вода. Изсипете в бутилка със спрей капачка и впръсквайте по цялото тяло преди да влезете да се къпете. Оставете за няколко минути и след това изплакнете обилно с вода.

2. За белеща се кожа, смесете ¼ чаша сухо бяло вино в една чаша бял оцет и използвайте половината смес като основна съставка за вашата вана.

3. За мазна кожа, склонна към акне, сварете си успокояваща билка като лайка, например, но вместо вода използвайте бяло вино. Оставете да се охлади и след това нанесете по цялото тяло.

4. За да възродите блясъка на кожата, натъркайте лицето с малко предварително подготвена смес от морска сол и вино. Добавете и топъл масаж, за да ускорите процеса по абсорбиране.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари