IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета за боядисване на косата, които никой не споделя

10 септември 2016 13 15

Вдигаме завесите и ви разкриваме тайните

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Светът на перфектната коса не е изживяване по личен опит. Докато сте на стола в салона се срещате с въпроси и предизвикателства като в кой салон да отидете, какъв цвят да изберете, с каква техника да се боядисате и други.

След това, дори и да сте постигнали идеалния нюанс, все още в главата ви препускат чудения.

Допитахме се до експерти за най-уникалните съвети, които биха ни спестили време, пари и грижа.

Ето какво научихме:

1. Чудесата не се случват за един ден

Да смените цвета на косата е понякога истинска трансформация. След като вземете решението, не можете да очаквате нещата да се случат веднага. Един от най-разпространените митове е, че едно посещение в салон е достатъчно. Не се залъгвайте – и при косата важи правилото, че хубавите неща стават бавно.

2. Боядисването на косата невинаги завършва с увреждане

Много често срещано явление във фризьорските салони са клиентки, които са прекалили с грижата. Ако не усещате косата ви да е по-тънка, без блясък или без видима разлика, може би не е нужно да посягате към продуктите за дълбока хидратация.

3. Инвестирайте в шапка

Не забравяйте, че слънцето може да промени не само цвета на косата, но и нейните външни белези. Именно тези лъчи могат да превърнат лилавото в избеляло сиво и златистите нюанси в русото... в липсващи. Задължително покрийте косата, ако излизате навън и грее силно слънце.

4. Уверете се, че фризьорът ви знае текстурата на косата

Къдравата, чупливата и правата коса са съвсем различни като текстура, а добавено към това – всеки тип косъм е индивидуален. По тази причина е добре да се оставите в ръцете на човек, който е наясно не само с това какво очаквате, ами и с това, което е възможно. Ако отивате за първи път в даден салон, споделете предишния си опит с боядисването преди да посегнете към боите за коса.

5. Боядисайте се след като се подстрижете

Фризьорът трябва да работи с новата ви прическа, защото в противен случай сте инвестирали в кичури, които могат да отидат на земята. Решете как ще се подстрижете и след това обсъдете каква боя ще правите, но никога обратното.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари