IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маслата, които кожата ни обича

21 април 2017 11 40

Те могат да облекчат и някои състояния

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Използването на масла върху кожата често се възприема за вредно. Те обаче имат лечебни свойства за най-големия ни орган. Това може да облекчи различни кожни нарушения, в това число и акне.

Маслото прониква само в епидермиса на кожата – най-външният ѝ слой. То не преминава през дермата – живата част на кожата. Това помага да се запази влагата в нея.

Има различни масла, които могат да поддържат кожата добре хидратирана и да подобрят състояния, които засягат цялото тяло.

Кокосово масло

Известно е, че то носи много ползи, които подобряват здравето на кожата ни. Кокосовото масло влиза в състава на най-различни козметични продукти, заради неговите антибактериални и противогъбични свойства, което го прави идеален овлажнител.

Авокадово масло

Маслото от авокадо има противовъзпалителни свойства, които са изключително полезни за страдащите от акне. В студено пресованото масло от авокадо се съдържа висока концентрация на олеинова киселина, която може да се прилага локално за облекчаване на различни кожни състояния, като акне.

В допълнение, авокадовото масло е и отличен източник на витамин Е, който може да бъде от полза за намаляване на белезите.

Масло от жожоба

Това масло се използва за намаляване на появата на бръчки и стареенето на кожата. То съдържа важни хранителни вещества, сред които витамин Е и В-комплекс, мед, хром, силиций. В маслото от жожоба се откриват още цинкови минерали, които се абсорбират лесно в кожата.

Маслото от жожоба имитира естествения себум, затова то присъства в голяма част от козметичните продукти за грижа за кожата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари