Бляскавият грим се завръща, но трябва да признаем, че нанасянето му обикновено води до обливане на цялото лице, вместо само на клепачите. За да се предпазите от този страничен ефект, експерти в областта на красотата дават някои ценни съвети.

Първо, внимавайте къде го отваряте 

Ако сте напът да отворите пакет с блясък, най-добре е да направите това в банята, вместо в спалнята например, където имате килим или мокет. В банята е много по-лесно да изчистите блясъка от плочките.

Подгответе кожата си

Преди да нанесете блясъка, подгответе кожата, като я изчистите и хидратирате. По този начин гримът ще се нанася по-лесно и резултатът ще бъде безупречен. Препоръчително е първо да се нанесат сенки за очи, които са в същия цвят, както и блясъкът. След това нанесете лепкава основа, върху която много по-лесно може да поставите и блясъка.

Още по темата

Нанесете блясъка върху клепачите

Ако ще ви бъде за първи път, най-добре изберете течен блясък. След като изсъхне, няма да има гафове. Просто нанесете малко количество върху клепачите и около очите.

Новата тенденция при нанасянето му е в комбинация с алое вера. За целта просто трябва да смесите любимия си цвят блясък с малко количество гел от алое вера и да нанесете върху желаните области. Така той ще остане само върху тях, без да се разтича по лицето.