За да даде добър краен резултат, гримът трябва да се постави така, че да прикрие недостатъците и да подчертае най-красивите черти на лицето. Ефектът може да бъде обратен, ако допускате някои грешки при нанасянето му, а понякога и при отстраняването му. Това например може да направи тъмните кръгове около очите по-видими, вместо да ги прикрие.

А ето и кои са най-често срещаните грешки, които водят до тези неприятни последици.

- Не отстранявате грима правилно. Остатъците от грима допълнително подчертават тъмните кръгове. Много е важно да премахнете целия грим около очите си, след което да хидратирате областта.

- Много често използвате водоустойчив грим. Водоустойчивите гримове се измиват много трудно, като обикновено създават „бъркотия“ около очите ви. Това не само потъмнява тъмните кръгове, но и очите изглеждат уморени.

- Спите с грим. Така кожата около очите се дехидратира, вследствие на което те изглеждат прекалено сънливи и набръчкани. Ако не искате да се събудите с още по-тъмни кръгове, не спете с грим.

- Не използвате спирала. Дори и след нанасянето на подходящ грим и прикриване на тъмните кръгове, ако забележите, че те продължават да са видими, може би сте изпуснали спиралата. Тя „отваря“ очите и ги прави по-големи.

- Мазен грим. Прекомерното количество хидратиращи продукти или мазен грим не замаскират правилно тъмните кръгове, всъщност отразяват светлината по начин, по който те започват да изглеждат по-тъмни.