IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 съвета, които ще забавят стареенето

11 април 2018 10 10

Намалете стреса

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Остаряването е естествен процес, който няма как да бъде спрян, и това за никого не е тайна. Все пак има начин той да се забави и ключът не е единствено в скъпоструващи процедури, а и в навиците от ежедневието.

Експертите в тази област отбелязват някои от най-важните съвети, с чиято помощ ще запазите кожата си млада за по-дълго.

1. Хроничната дехидратация е основната причина за стареенето на кожата. Водата помага да се възстанови нейната еластичност. Тя се хидратира на клетъчно ниво, като по този начин кожата добива младежки блясък. Пийте най-малко 8 чаши вода на ден.

2. Кортизолът, познат още като „хормон на стреса“, причинява умствена и физическа умора, която води до преждевременно стареене на кожата. За да намалите ежедневния стрес, може да опитате с упражнения, медитация, успокояващи масажи и ароматерапия. Те ще се отразят благоприятно на духа и тялото ви.

3. Всеки ден трябва да започва с грижа за кожата, като нанесете меко почистващо средство, подходящо за вас. Търсете съставки като невен или краставица, тъй като те имат успокояващи и противовъзпалителни свойства.

След това продължете с тонер за лице, който не съдържа алкохол. Той освежава кожата и стяга порите. Завършете с нанасянето на хидратиращ продукт, който е препоръчително да съдържа съставки като витамин C и глицерин.

4. Колагенът помага за укрепването на кожата, косата и ноктите. Този ценен протеин в организма може да бъде възстановен, като приемате повече протеини с храната. Адекватният прием на протеини помага срещу увисването на кожата, предотвратява преждевременното стареене и подпомага цялостното здраве.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари