Грижите за косата редовно се разискват надълго и нашироко, често се напомня и важността им, ако искате да имате здрава и красива коса. Има обаче някои трикове, които могат да придадат допълнителен блясък и да подобрят състоянието ѝ.

1. Изплакнете със студена вода

Докато се къпете, не прекалявайте с топлата вода. При изплакването на косата дори е препоръчително да използвате хладка вода. По този начин ще се подобри кръвообращението в областта на скалпа, което подпомага растежа на косата.

2. Сок от алое вера

Алое вера е идеално хидратиращо средство за всички типове кожа. Изключително полезен е и в грижата за скалпа. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете прясно изцеден сок от алое в корените на косата, след което да го втриете внимателно с пръсти.

Още по темата

3. Масаж с кокосово масло

Вземете малко количество кокосово масло, което да загреете за около 20 секунди, след което го нанесете върху скалпа. Започнете леко да масажирате скалпа, за да може маслото да проникне в корените.

То подхранва скалпа и го изчиства от натрупаната мазнина. Оставете кокосовото масло за около 30 минути, след което измийте косата с шампоан и изплакнете. Правете тази процедура веднъж седмично.

4. Внимавайте с миенето на косата

За да бъде косата здрава и блестяща, трябва да избягвате суровите химикали в продуктите за грижа за косата. Причината е, че те променят нормалното pH на скалпа. Ограничете миенето на косата до два пъти седмично.