Лятото вече е тук и вероятно всички ще се съгласим, че малко освежаване за кожата няма да бъде излишно. Какъв по-добър начин кожата ви да диша от една освежаваща домашна маска за лице, която изобилства от здравословни съставки?

Маските за лице не само помагат за отстраняване на грима и замърсяванията по кожата, но също така я подхранват и заздравяват. В по-топлите дни обаче би било особено полезно не само да подхраните, но и да охладите лицето си.

Ето кои съставки може да са ви от полза.

1. Бентонитна глина

Това е древна индийска съставка, която се използва в грижата за кожата и косата от векове. Това ще се превърне в любимата ви лятна съставка, тъй като има изключителни абсорбиращи и противомикробни свойства. Бентонитната глина едновременно охлажда и почиства порите.

Още по темата

2. Алое вера

Летният режим за грижа за кожата е непълен без алое вера, тъй като растението е невероятно богато на витамин Е и има изключителни овлажняващи свойства.

Противовъзпалителните му свойства също така могат да успокоят кожата в горещините и да помогнат за съхранението на естествените ѝ мазнини.

3. Активен въглен

Активният въглен добива все по-голяма популярност в областта на грижата за красота. Той представлява въглерод, обработен с кислород и преминал през изключително висока температура.

Когато се постави върху кожата, активният въглен навлиза в порите и изсмуква мръсотията и излишните мазнини.