Лятото налага по-специални грижи както за кожата, така и за косата. Докато някои проблеми в това отношение са напълно извън контрола ни, има и такива, които могат да се повлияят с малко повече усилия.

Адаптирането на грижата за кожата и косата през летните месеци наистина е от голямо значение. Най-малкото, трябва да помислите поне за ограничаване на употребата на някои продукти, които могат да нанесат допълнителни щети през горещите дни.

Ето какво да оставите настрана това лято.

1. Лак за коса

Той помага прическата да остане на място и косата да изглежда елегантна. Въпреки това обаче, създава филм, който я прави тромава и наелектризирана.

През лятото, когато тя е изложена на прекалено много прах, замърсявания и пот, е препоръчително да избягвате лака за коса.

Още по темата

2. Сух шампоан

Добре известно е, че сухият шампоан придава свеж вид на косата. Обикновено се използва като временно заместване на измиването ѝ, което го прави изключително популярен.

Подобно на лака за коса, този продукт също прави косата тромава и я наелектризира.

3. Гел за коса

Това е друго средство да фиксирате косата, придавайки ѝ освежен вид. През лятото обаче този продукт ще привлече прах и ще изсуши косата. Освен това може да причини сърбеж на скалпа, вследствие на горещината и химикалите в него.

4. Блясък за коса

Това не е лоша идея за парти, но трябва да имате предвид, че блясъкът за коса може да направи косата груба и да я замърси допълнително в горещите дни.