IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екстракт от клен забавя бръчките

24 август 2018 05 00

Това показва ново проучване

IStockphoto

IStockphoto

Еластичността на кожата се осигурява от белтъци като еластина. Бръчките се образуват, когато ензимът еластаза разгражда еластина в кожата. Този процес се наблюдава все повече с напредване на годините.

Изследователи от от Университета на Род Айлънд, опирайки се на популярността на кленовия сироп и останало познание от индианската традиционна медицина, решават да изследват химическия състав на дървото. Те се съсредоточават в изучаване на листата, въпреки че всички части на дървото се използват с от народите с терапевтична цел.

Екипът на Навиндра Сирам открива, че екстракт от кленовите листа успешно се справя с бръчките. Резултатите си те представят пред 256 конференция на Американското дружество по химия. 

Учените изследват конкретно фенолните съединения в листата, като изучават свойството на галотанините да потискат активността на еластаза в лабораторни условия. В процеса на работата си намират начин да блокират еластазата. Галотините, които съдържат няколко галоидни групи, се оказват по-ефективни от включващите само една. Освен върху еластазата галотанините предпазват кожата и от възпаления и появата на тъмни петна.

Учените изследват конкретно фенолните съединения в листата, като изучават свойството на галотанините да потискат активността на еластаза в лабораторни условия. В процеса на работата си намират начин да блокират еластазата.

Още за свойствата на кленовия екстракт четете в Puls.bg 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари