Като кралска снаха Кейт Мидълтън спазва етикет, а марковите й тоалети често са обсъждани от модните критици. По отношение на стила си тя винаги печели овации, но има още един неоспорим факт - тя винаги изглежда със свежа и блестяща кожа.

На какво дължи младежкия си вид при положение, че не харчи хиляди за козметици?

Оказва се, че нейната тайна изобщо не е свързана със скъпи процедури, в това отношение дукесата реализира икономии в кралския и семеен бюджет. Според нейната гримьорка Арабела Престън основният трик на перфектният й външен вид е, че за почистване на лицето винаги използва фланелена тъкан, която почиства кожата без директен контакт с ръцете, което е много важно. 

Херцогинята използва масло от шипка за козметични цели. Ако редовно го прилагате върху почистеното лице, зачервяването може да се понижи значително, регенерирането също се подобрява. Също така се смята, че забавя процеса на стареене. 

В интервю за NYMag Престън подчертава, че Кейт се справя сама с грима, защото не е привърженичка на тежкия макиаж. Дори за благотворителни събития, Мидълтън сама прави визията си.

В ежедневието си пък често остава без грим, това също е една от основните й тайни за красота.