IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъв парфюм да изберете за есента: 5 популярни аромата

9 октомври 2018 11 00

Вижте предложенията

Какъв парфюм да изберете за есента: 5 популярни аромата

Есенните парфюми могат да бъдат флорални, пикантни и ориенталски, с нотки на дърво и кожа, цитруси (chypre) и тютюн. Но те се отличават с по-интензивен аромат, способност да създават усещането за затопляне и уют в сивите, дъждовни дни.

Много известни марки създават оригинални парфюми с есенни аромати. Ето някои от най-популярните аромати за мъже и жени, които са идеални за есенно настроение.

Hugo Boss – The Scent

Тоалетната вода за мъже от Hugo Boss The Scent притежава очарователен ориенталски аромат с дървесни нотки. Комбинацията от джинджифил, бергамот и мандарина е първото, което се усеща в този състав. С течение на времето се разкрива и сърцето на парфюма – касава и лавандула. Най-плътният аромат на кожата и дървесните нотки се усеща най-дълго.

Roberto Cavalli – Just Cavalli

Флоралният аромат Just Cavalli от Roberto Cavalli се отличава с нотки на розов пипер, който постепенно се превръща в нежни флорални нотки, от които цветовете на портокалово дърво са най-ясно доловими. Чувствителността и дълбочината на парфюма се подсилват от комбинация от ванилия, тънък боб и бензоин.

Burberry – London (за мъже)

Друг парфюм за мъже е Burberry London. Флорално-пикантният аромат се комбинира с лек нюанс на тютюн и дърво. Парфюмът се усеща дълго време с нотки на бергамот, лавандула, канела и черен пипер. Традиционните за мъже аромати, нотки на кожа и мимоза се съчетават фино с опияняващата сладникавост на португалско вино. Гуайаковото дърво, листата на тютюна и листнати мъхове придават на състава лек екзотичен нюанс.

Bottega Veneta – Bottega Veneta

Флорално-цитрусовият аромат на Bottega Veneta освежава с нотки на бергамот и лек розов пипер. Цветната основа се състои от жасмин и роза, постепенно преминавайки към нотки на листати мъхове и екзотично пачули.

DKNY – Be Tempted

Флорален и плодов аромат от сравнително новата, но вече добре позната марка DKNY. Първоначалната нотка на аромата на Be Tempted е завладяваща комбинация от аромати на женско биле, лимон, червени плодове, касис, ябълка. Освен това в състава се усещат нотки на рози, виолетови листа и цветя от портокалово дърво.

Всички аромати са подходящи за ежедневна употреба и за тържествени събития. С всеки един от тези аромати есента ще бъде незабравима.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари