IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 идеи за грим за Хелоуин

22 октомври 2018 15 00

За да се отличавате на празника

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Наближава Хелоуин. Чуждестранният празник, който произхожда от келтския езически ритуал Сауин, се отбелязва в много страни на 31 октомври. Хората носят страшни маски и костюми, правят фенери от тиква и обикалят в тъмното.

Въпреки множеството родни традиции и обичаи, все повече българи искат да се забавляват и празнуват Хелоуин. Децата обикалят по домовете, а възрастните ходят на тематични партита. Някои държат на цялостната визия, а други разчитат само на маски или различни декорации по лицето.

Броени дни преди празника социалните мрежи са изпълнени с публикации на влогъри за Хелоуин. Те показват нагледно как да си направим грим, с който да се отличим сред тълпата.

Вижте 3 идеи за хелоуински грим, който може да направите в домашни условия – стига да имате желание и повече търпение.

1. Приказна фея

Независимо дали сте с костюм на принцеса или със съвсем обикновени дрехи, може да украсите лицето си като някой приказен герой. Например фея, чийто лице блести на светлината на Луната. Този ефект може да постигнете като си купите самозалепващи се блестящи орнаменти от магазините за декорации. Те се поставят над веждите и на околоочния контур.

След като завършите грима си, залепете малките „диамантчета“ под формата, показана на снимката.

2. Фен на Instagram

Обичате ли да висите във Фейсбук? Имате хиляди последователи в Instagram? Тогава помислете за грим, с който да покажете, че сте на ти със социалните мрежи. Можете да покриете лицето си с фон дьо тен, след което да сложите сенки в цветовете на една от платформите.

На снимката е показан ефектът „Instagram“ – само едно от очите е гримирано, като под него са изобразени иконките за пост в социалната мрежа.

3. Артвизия

Хората на изкуството ще харесат това предложение. Тези от вас, които ги бива с четката за рисуване, могат да я заместят с цветни моливи и да нарисуват минишедьовър върху лицето си. Може да копирате идея от някоя известна картина или да измислите нещо на момента.

Ето едно видео, което ще ви вдъхнови:

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари