IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всичко, което трябва да знаете за изкуствените мигли

1 ноември 2018 06 10

Отговори на най-често задаваните въпроси

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всяка жена иска да има перфектен грим. Изкуствените мигли са средство, с което дамите могат да подчертаят красотата на очите си и да привлекат погледите на представителите на силния пол. Докато преди години този аксесоар се използваше само за специални поводи, в днешно време все повече дами си ги слагат, за да ги носят ежедневно.

„Жените обичат да си поставят изкуствени мигли, защото така изглеждат по-красиви и млади. Освен това не им е нужно да носят спирала“, коментира Клементина Ричардсън, известна гримьорка в Ню Йорк. По думите ѝ, носенето на мигли за по-продължителен период от време избавя много жени от досадното нанасяне и сваляне на спирала всеки ден.

В момента се предлага разнообразие от мигли, които може да си закупите, но някои от тях са твърде евтини и са изработени от некачествени материали. Медицински специалисти предупреждават, че някои не са съвсем безопасни. „Без съмнение тези, които ги поставят, трябва да са добре обучени, иначе могат да се получат наранявания, които да увредят зрението“, обяснява д-р Ребека Тейлър от Американската академия по офталмология. Тя уточни, че всеки, който получи възпаление, парене на очите, забележи, че естествените му мигли падат, незабавно трябва да посети очен лекар.

Колко вида изкуствени мигли има?

Според материала, от който са изработени, те биват от естествен и изкуствен косъм. Те може да са различни по плътност, дължина и цвят. Има снопчета, както и цели мигли. Изкуствените са направени от синтетични найлонови нишки, които нямат толкова естествен вид.

Колко издържат?

Миглите, които се поставят от специалисти, траят от 1 до 3 месеца. Те се поставят за около 2 часа, като слагането на сноп по сноп отнема повече време.

Усеща ли се дискомфорт при поставянето?

Процедурата е безвредна, ако се извършва от специалист. Очите са затворени и не се усеща никаква болка. Всяка мигла, в края на която има лепило, се поставя с пинсета. „Ако се поставят в домашни условия или от неопитен човек, който използва твърде много лепило, може да се наруши целостта на вашите мигли“, коментира още Клементина Ричардсън.

Безопасни ли са лепилата?

Има такива, които съдържат формалдехид и могат да предизвикат алергична реакция. Затова е важно човекът, който удължава и уплътнява миглите ви, да използва качествени лепила и козметика за поддръжка. По време на процедурата се поставят лепенки, които могат да съдържат колаген, алое и хиалуронова киселина. Те могат да причинят дразнене, особено ако имате чувствителна кожа.

Как да се грижите за екстеншъните?

През периода от 24 до 48 часа е по-добре да не мокрите миглите, за да не се отлепят. Избягвайте да третирате лицето си с козметика, която е на основата на мазнини и водоустойчиви спирали, които трудно се премахват и от естествените мигли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари