IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Twitter: Поставянето на черна маска е расистко!

20 февруари 2019 09 50

Извинявам се на света, че искам чисти пори, написа мъж

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Снимки на жени с черна маска на лицето предизвикаха негативни реакции в Twitter. Вместо да коментират как действа тя на кожата, много дами изразяват възмущението си от използването на подобен продукт. Според близо 80% от коментарите, кадрите на жени, поставили си козметичния продукт, са расистки.

Черните маски за почистване на черните точки по лицето ставаха все по-популярни през последната година. Много жени, а и мъже, които се грижат за кожата си, я използват, за да премахнат замърсяванията по кожата на лицето. Черната смес, която е на основата на активен въглен, се нанася върху Т-зоната, бузите, носа и брадичката. След като изсъхне добре, се отстранява „като втора кожа“. По нея полепва цялата мръсотия от порите.

Въпросната маска с черен цвят се превърна в лесно средство за почистване на лицето в домашни условия. Затова все повече хора прибягват до нея.

Негативните реакции в Twitter идват от това, че поставили си маската, много хора не се стърпяват – снимат се и веднага публикуват снимката на стената си. Те обаче не подозират, че изражението им на кадрите ще бъде сметнато за расистко.

„Всеки път, когато виждам някой да публикува снимка с маската тук или във Facebook, се чудя защо го прави. На пръв поглед изглежда, че сте черни. Хубаво, грижете се за кожата си, но не слагайте такива постове – изглеждат расистки и абсурдно“, пише мъж по темата.

„Извинявам се на света, че искам чисти пори!“, коментира от своя страна потребител на Twitter.

След като коментарите за расизъм се увеличиха, много жени изтъкнаха, че вече ползват маски, които са със зелен или друг цвят, различен от черния.

Преди няколко дни Кейти Пери изтегли обувки от своя колекция, които наподобяваха черно лице. Преди повече от седмица пък от Gucci се извиниха след като обявиха техен пуловер за расистки.

Източник: Twitter

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари