IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Режимът на Лейди Гага за поддържане на хубава фигура

24 март 2019 09 00

Ето как се храни и спортува тя

Източник: Instagram

Източник: Instagram

През последните няколко месеца Лейди Гага не излиза от светлината на прожекторите. След като излезе филмът „Роди се звезда“ и спечели наградите „Грами“, „Златен глобус“ и „Оскар“, тя стана по-популярна и обяви, че подготвя нов албум.

Освен коментарите за това, че излиза с Брадли Купър, феновете ѝ не пропуснаха да отбележат, че на всяко събитие тя изглежда зашеметяващо. А това се дължи на специалния режим, който спазва.

5-факторна диета

Тя е най-популярната в Холивуд. С нея са отслабнали звезди като Алиша Кийс, Джесика Симпсън, Манди Мур, Ева Мендес и други. Нарича се по този начин, защото в нея трябва да присъстват пет основни неща – фибри, белтъчини, сложни въглехидрати, мазнини и достатъчно течности. Те са комбинирани в пет хранения на ден. Лейди Гага трябва да пие много вода и неподсладени напитки и яде:

– пилешко, риба или млечни продукти;

– плодове и зеленчуци;

– пълнозърнести храни;

– храни с мононенаситени мазнини.

Всички ястия трябва да са с нисък гликемичен индекс, за да не се отразяват на килограмите ѝ. Разбира се, тази диета върви с поне 25-минутни тренировки, разделени на сегменти от по 5 минути.

„Обичам да ям киноа с черен боб, скариди на скара, красиви зеленчуци. Искам да бъда здрава и приемам вкусна и питателна храна“, коментира тя.

Подобно на други знаменитости, Лейди Гага също се прибира по нощите от участия и яде вредни храни в колата, пътувайки. Изпълнителката признава, че се изкушава най-много от бургери и пържени картофи. Ако огладнее между отделните хранения, приема бадемово масло или нисковъглехидратни бисквити с фибри и банан.

Упражнения

Певицата ползва услугите на треньор, който ѝ е изготвил няколко различни упражнения за натоварване и стягане на корема, както и други части на тялото. Тя ходи на спининг за стопяване на „паласките“, сутрин прави упражнения с ластици за корема, кара и колело. Един път в седмицата има по 25 минути кардио тренировка.

Гага ходи във фитнес залата и за да ползва популярния уред VersaClimber, при който катеренето е съчетано с въртене на педали. Представлява нещо като каране на колело в изправено положение. „Много го обичам, дори пея докато тренирам на него“, споделя изпълнителката в интервю за „Добро утро, Америка“.

Бикрам Йога

Тя ходи на този вид йога от 2004 г., като според нейния инструктор този вид активност не само помага за извайване на фигурата ѝ, но и ѝ носи успех. „Лейди Гага е много специална. Тя използва таланта си, за да направи този свят по-добър. И това се дължи на йогата, която практикува“, коментира треньорът ѝ.

Конна езда

През 2015 г. от музикалния лейбъл на певицата решават да наемат кон, който да включат в един от клиповете ѝ. Тогава тя няма време за уроци, но се оказва, че ѝ се отдава. „Аз буквално не знаех как се язди кон. Аз просто го сграбчих за гривата и го обяздих“, разказва тя. По-късно Гага си купува няколко коня и започва да язди по-активно, с което също поддържа хубава фигурата си.

Смята се, че 30-минутна езда може да се сравни с по-умерените упражнения в залата. Освен това подобрява настроението и премахва стреса. натрупал се в тялото.

Медитация

Колкото и да е странно, известната певица се моли и медитира редовно. След стрелбата в Лас Вегас през 2017 г., тя прави 20-минутна медитационна сесия на живо в Instagram.

„Мисля, че много хора могат да се изцелят, ако постигнат баланса между духа и тялото“, споделя още Гага, за която медитацията е начин да се справи с депресията, която ѝ носи болестта лупус.

Снимки: Instagram

Звезди, които отслабнаха драстично

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари