IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масажор за лице – кога да го използваме?

1 април 2019 14 40

5 ползи на уреда за кожата

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Ежедневната грижа за кожата е много важна. Освен любимата козметика за подхранване, овлажняване и регенерация, тя се нуждае от редовни масажи, за да запази еластичността си.

Масажорите за лице с германиеви минерали са последния хит на пазара. Самите му валяци стимулират производството на колаген и предотвратяват стареенето, защото триейки се в кожата наподобяват естествения й биоток.

Ето какви ползи носи уредът за кожата на лицето:

1. Подобрява притока на кръв

Подобни масажори е имало още през 17-ти век. Те са били използвани от висшето общество в Китай. Когато ролките на уреда се движат бързо през кожата, те раздвижват кръвта в нея и увеличават нивата на еластин и колаген в кожата.

Отличното кръвообращение в областта на лицето е предпоставка за по-здрава и хубава кожа.

2. Облекчава лицевите мускули

Това помага значително при извършването на различни козметични процедури. Често лицето първо ни издава при стрес и напрежение. То изглежда състарено. Ако искате да имате по-малко бръчки и фини линии, си купете масажор за лице с германиеви минерали. Направете първата стъпка като го използвате поне 2 пъти седмично.

3. Детоксикира тялото

Редовната употреба на уреда стимулира лимфния дренаж на лицето. Тоест натискът на ролките от естествени камъни може да насърчи отделянето на токсини и нечистотии от кожните клетки. Това намалява подуването, регенерира тъканите, помага при изгаряне и белези, също така намалява възпалението при леко акне.

4. Предпазва от задържане на течности

Стимулирането на кръвообращението на кожата на лицето намалява подпухналостта под очите, която някои хора имат сутрин. Зачервяването също намалява с течение на времето. Естествените камъни, използвани за ролката, създават усещане за хлад при допир с кожата. По този начин я тонизират и стягат, като предотвратяват задържането на вода в околоочния контур.

5. Свива порите

Размерът на порите по лицето се променя под въздействието на различни фактори. Обикновено при свръхпроизводство на себум и прекалено много мръсотии, попаднали в тях, те се разширяват и се образуват пъпки и черни точки.

Розовият кварц има способността да свива порите. Той прави кожата по-гладка, здрава и сияйна.

Антиейдж крем – как да си го приготвите вкъщи?

За по-свежо лице – хидратираща терапия

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари