IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сияйна кожа без грим – възможно ли е?

17 юни 2019 07 40

Хранете се по-здравословно

Pixabay

Pixabay

Близо 90% от жените у нас не излизат навън без грим. Те държат на външния си вид и правят какво ли не, за да изглеждат добре. Но в горещините кожата на лицето трябва да диша и не бива да бъде покривана твърде много с грим. Освен че порите се запушват, което е предпоставка за появата на пъпки, фон дьо тенът и разните коректори буквално се разтичат.

Ако прекарвате твърде много от свободното си време в гримиране и подчертаване на чертите на лицето, си дайте малко почивка. Има и други начини да имате здрава и хубава кожа. Какво ще стане, ако един ден си сложите само малко крем със слънцезащитен фактор и спирала?

Ето няколко предложения как да имате сияйна кожа без да използвате гримове:

Ексфолирайте

Ако кожата на лицето ви се бели, пудрата само ще я изсуши още повече. Ексфолирайте редовно с подходящата за вашия тип козметика. Това е най-добрият начин да се отървете от мъртвите клетки. Този вид почистване трябва да правите поне два пъти седмично, за да регенерирате кожата.

Ексфолирането премахва сухата кожа, елиминира излишните мазнини и намалява риска от образуването на възпаление и пъпки. Кожата става по-гладка и сияйна.

Алое, кисело мляко... Какво помага при изгаряне?

Хидратирайте

Всички имаме суха кожа в даден момент от годината. Тя се дължи на редица фактори, основният от които е това, че не използвате достатъчно лосион за овлажняване на кожата. Той трябва да е един за лицето и съвсем друг за хидратирането на останалата част от тялото.

Лятото се изпотяваме и къпем по-често. А особено след почивка на плажа и душ, кожата „тръпне“ за влага. Не забравяйте да се мажете всеки ден, за да може кожата на лицето и тялото да не се изсушава и да бъде по-мека.

Спортувайте

Токсините, натрупани в тялото, са една от причините за образуването на пъпки по кожата. Ако спортувате, тялото се поти и детоксикира по-лесно. Сами разбирате, че състоянието на кожата ви ще се подобри, ако ходите на някакви тренировки 1-2 пъти седмично. Колкото повече се потите, толкова повече вредни вещества „ще изхвърлите“, което е предпоставка за сияйна кожа.

Съвети за по-хубава кожа през лятото

Пийте фрешове и смутита

Здравословното хранене също ще ви помогне да имате по-хубава кожа. Ако се храните с пакетирани храни и не приемате достатъчно витамини и минерали, ще увеличите производството на мазнини в кожата. Порите ще се запушат и пъпките ще са налице.

Вземете си блендер, сокоизтисквачка или чопър, с които да си правите смутита и фрешове с пресни плодове, зеленчуци и ядки. Така ще дадете на организма ценни вещества, от които се нуждае. Само след няколко дни кожата ви ще засияе!

Не забравяйте, че приемът на течности е много важен в жегите. Липсата на вода може да е причина за посивяването и изсъхването на кожата. Колкото по-хидратирано е тялото, толкова по-добре ще се чувствате и няма да имате проблемна кожа. Пийте поне 2 литра и половина през лятото и не ходете всеки ден с грим, за да може кожата „да диша“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари