IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фотоепилация – кои са предимствата й?

23 юни 2019 06 00

Премахва окосмяването за по-дълго време

Pixabay

Pixabay

През лятото по-голяма част от кожата ни е открита и трябва да изглежда добре. Освен от сухотата, с която се сблъскват в края на пролетта, много мъже и жени търсят начини за премахване на нежеланото окосмяване.

Фотоепилацията е един от съвременните методи за отстраняването на космите по различни части по тялото. Предимството му пред бръсначките и епилаторите е, че резултатът от него е по-траен. Затова много хора решават да се подложат на процедурата непосредствено преди своята почивка.

При бръчки: Биолифтинг на лицето

Ако отивате на фотоепилация за първи път, трябва да знаете няколко основни неща за метода. Основното е, че той се различава от лазерната епилация по това, че се основава на селективната фототермолиза и носи по-добри резултати. Уредите, които се използват при фотоепилацията, излъчват специална пулсова светлина, която се поглъща от пигмента, който оцветява космите. Тя се превръща в топлина, която достига до корена на косъма, където се нагрява и го разрушава.

Космите растат с различни темпове, затова една процедура не е достатъчна за премахването на всички. Нужни са поне 3-4 или поне месец и половина, за да стане кожата гладка. За щастие, фотоепилацията не е болезнена и може да се прави както на жени, така и на мъже.

Кога трябва да отидете за фотоепилация?

Най-удачният момент е фазата на растеж. Тогава пигментът във фоликула е най-голям и космите са по-податливи на влиянието на светлината, излъчвана от уреда. Ако сте във фазата на обратно развитие, космените луковици имат способността да се свиват, което налага повече от една процедура. Иначе, най-неблагоприятното време се явява фазата на покой, когато във фоликула няма косъм.

Съвети за по-хубава кожа през лятото

Около 3-4 процедури през 2 седмици са достатъчни, за да се премахне окосмяването в определена зона на 100%.

Въпреки желанието на много хора да си направят фотоепилация преди ходенето на море, това не е препоръчително. След терапията не бива кожата да се излага на слънце и солариум за няколко седмици.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари