IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим: Домашен лосион за след слънце

8 юли 2019 11 30

Има няколко натурални овлажнителя за кожата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Чували ли сте израза „мръсна жега“? Има доста такива дни този сезон. Тогава ни е толкова топло, че нямаме желание за нищо. Въпреки всичко, ако точно в този момент сме избрали да отидем на море, ходим на плажа и си стоим под чадъра или се разхлаждаме във водата...

Най-големите жеги крият множество рискове, като най-много страда кожата. Ако сте прекалили с плажуването и усещате парене и болка по кожата, е добре да вземете мерки. Лосионът за след слънце върши работа. Но ако не разполагате с такъв, може да си го приготвите вкъщи.

Натурални масла, които предпазват от вредните лъчи

Има няколко натурални средства, които са чудесни овлажнители и може да се използват за хидратиране на изгорялата от слънцето кожа. Такива са гелът от алое вера, кокосовото масло, зехтинът, масло от ший и други. Общото между тях е, че имат охлаждащ ефект и съдържат съставки, които успокояват раздразнената и зачервена кожа.

Източник: Istockphoto

Как да си приготвите домашен лосион за след слънце?

Необходими съставки:

– 4 чаени лъжици гел от алое вера;

– 4 чаени лъжици висококачествен зехтин;

– 1 чаена лъжица разтопено кокосово масло;

– 2 чаени лъжици масло от ший;

– 3-4 капки масло от лавандула;

– малко бурканче или кутийка от стар крем.

Хидратацията: Най-важното за твоята кожа

Може би някои от вас имат кокосово масло и зехтин вкъщи. Другите неща могат да бъдат намерени в дрогериите и други специализирани магазини.

Изсипете всички съставки в съда и разбъркайте добре. Трябва да се получи хомогенна смес, която може да съхранявате на проветриво място. Мажете с нея кожата всеки път след плаж или разходка на по-силно слънце, за да хидратирате и подхраните кожата си.

7 най-важни съвета за здрава и красива кожа

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари