IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как лесно да премахнете черните точки

25 юли 2019 07 40

Помислете за кожата си в летните дни

Снимка:iStock

Снимка:iStock

Едно от най-неприятните неща е появата на черни точки. Те се получават в резултат на смесването на мазна и мъртва кожа, което предизвиква запушване на порите. Излагането им на кислород ги окислява и те потъмняват.

Най-често черните точки се появяват по лицето, гърба, шията, гърдите, ръцете и раменете. Много от хората решават сами да се справят с този проблем, което понякога се оказва вредно, тъй като не го правят по правилния начин.

На помощ се притичват дерматолозите, които обясняват как най-лесно да премахнем черните точки. Дори ако не искаме да отидем на лекар, има възможност да се справим с този проблем и у дома.

Едно от най-предпочитаните лекарства срещу черните точки е салициловата киселина. Тя успява да разгради бързо излишната мазнина в кожата и да ни отърве от мъртвите кожни клетки. Трябва обаче да проверите как киселината ще действа върху лицето ви, тъй като някои хора са чувствителни към нея. Ако имате по-нежна кожа, използвайте киселината веднъж на няколко дни.

Хубаво е да се обърнете към дерматолога си, който може да ви предпише подходящи нощни кремове и серуми, които да ексфолират натрупаната мъртва кожа. Също така, те могат да помогнат и срещу запушени пори и да позволят на лицето да „диша“ през нощта.

Четките за почистване на лицето и кожата също могат да бъдат от полза срещу черните точки. Трябва да запомните обаче, че не е хубаво да ги използвате повече от един път на седмица, тъй като могат да разранят кожата ви.

Маските за лице, които съдържат глина и въглен се справят добре със запушените пори. Те са богати на минерали и атакуват трите основни причини за поява на черните точки – омазняване на кожата, образуване на мъртви клетки и запушените пори. Когато се смесят с вода и се нанесат върху кожата, маските действат като магнит, който извлича от кожата вредните вещества.

Независимо дали кожата ви е суха или не, използвайте овлажнители, за да я поддържате здрава и да забавите действието на мастните жлези.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
И последно скраб, и накрая след скраба за лице се минава със специален уред за да се отстранят останалите пъпки и черни точки. Ако не сте никога чистили лицето си не очаквайте да има уау промяна. След чистене с металния уред с две страни,това стискане трябва да се повтаря по веднъж на седмица, за да се отстрани новия мек останал себум в изчистената пора. Казала ми го е дерматоложката, а и го прилагам.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
A.J. ( преди 3 години )
Боже....Забелязвам в този сайт двама журналисти които пишат по-качеатвени неща. Уважаема Дарена, вие ще споделите ли кои точно маски от черните са проработили при вас и от кога ги ползвате?Защото пишете на теория, а не на практика. Основното което сте казали, не е валидно за всяка кожа, салицила може да раздразни и да причини парене. Явно никога не сте правили такива маски. Най-важно е да купите качествена маска от поне 10 лв, не евтини. Второ се прави парна баня 30 м преди маската. И ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар