IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суха коса след морето – използвайте домашна маска

7 август 2019 14 30

Алое вера и мед възстановяват косъма

IStockphoto

IStockphoto

Почивката на море действа отпускащо, но не и на косата. Парещите слънчеви лъчи, солта във водата и ежедневното миене могат да причинят изсушаване и накъсване. Скалпът също „страда“ и не е изключено да усетите парене, сърбеж или да имате зачервяване, ако кожата ви е по-чувствителна.

Подстригването е задължително в края на отпуска. След това задължително трябва да се погрижите за бързото подхранване на косъма.

За да насърчите растежа и заздравяването на косата, може да си купите специален шампоан. Друг вариант е поне веднъж седмично да си правите домашна маска.

Ето няколко домашни средства, които може да използвате:

Алое Вера

Косата се нуждае от спешна хидратация само след 3-4 дни на морето. Пипайки я с ръка ще усетите, че е „като метла“. Подстрижете се, като накарате фризьора да ви филира краищата, за да „обере“ максимално сухите и цъфтящи краища. След което използвайте гел от алое вера. Намазването на косата с биопродукта ще я направи много по-мека и лъскава.
Може да смесите 5-6 лъжици алое с няколко лъжици кокосово масло. Объркайте добре сместа и нанесете първо в корените, след което разрешете добре надолу с гребен. След около 30 минути измийте косата си само с вода и я оставете да изсъхне сама.

Мед

Друг екологично чист продукт, с който ще подпомогнете възстановяването на косъма след завръщането от морето. Медът съдържа антиоксиданти и хидратира косъма.

Косите на звездите: Тайната на Нина Добрев

Измийте хубаво косата, за да премахнете замърсяванията. Още докато е мокра, намажете скалпа с малко мед. Той има антигъбично и антибактериално действие и ще изчисти кожата от токсините. Постойте около 20 минути и измийте хубаво с хладка вода.

В случай, че косата ви е много суха, към меда добавете и едно добре разбъркано сурово яйце.

Етерични масла

Кокосово и бадемово масло, зехтин, ланолин, са страхотни за хидратиране и подхранване на косъма. Леко нагрети и втрити в косата, те помагат при накъсване и сухи краища. за да имат по-голям ефект съставките им, трябва да стоите с маската поне 30-40 минути.

Бразилски кератин – какъв е ефектът му върху косата?

Може да разтопите 4-5 лъжици кокосово масло, което съдържа антиоксиданти и да намажете хубаво косата с масажни движения. Гледайте то да покрие хубаво, след което си сложете шапка на главата и измийте с хладка вода и шампоан след около 30 мин.

Сурово яйце

Протеините в яйцата заздравяват косъма и го правят по-еластичен. Много жени приготвят домашна маска с едно сурово яйце. Към него може да се добавят 2 лъжици зехтин. Комбинацията е страхотна за подхранване и блясък.

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари