IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилски кератин – какъв е ефектът му върху косата?

3 август 2019 12 00

Помага за трайно изправяне

IStockphoto

IStockphoto

Влагата на морето, солената вода и вятърът са враг номер едно на дамската прическа. Много жени се опитват да оформят косата си след плаж, но в повечето случаи това се оказва непосилна задача. След изсушаване тя бухва, а непокорните косъмчета стърчат дори и след използването на преса и лак.

Сигурно си мислите, че най-добрият вариант да изглеждате по-добре, е да си направите кок още на мокра коса и така да избегнете неприятното „хвърчене“ на кичурите на всички страни. Забравете за тази идея и опитайте терапия с бразилски кератин. Тя ще ви помогне да имате изправена коса за по-дълго време.

Какъв е ефектът на кератина върху косата?

Кератинът е вид белтъчина, която изгражда косъма. Бразилският кератин е производен на нея продукт, създаден през 2006 г. Той подхранва космените фоликули, регенерира ги и помага за оформянето им след изправяне.

Третирана с въпросното вещество, косата е по-защитена от вредното влияние на слънчевите лъчи, вятъра, солта в морската вода и хлора в басейните. То предотвратява накъсването и изсушаването на косъма. След само едно намазване косата изглежда гладка и мека подобно на тази на малките деца.

Косите на звездите: Тайната на Дженифър Анистън

Жени с различни типове коса, дори боядисана, могат да се подложат на бразилска кератинова терапия. Единственото противопоказание е те да не са бременни или кърмачки.

Какво представлява процедурата?

Хубаво е да отидете в специализирани салони, където да ви я направят. Необходимо е да сте с чиста коса. Ако коафьорът прецени, че има излишни замърсявания по нея, може да я измие с шампоан за интензивно почистване. След това трябва да се изсуши напълно.

Косата се разделя на отделни части и започва нанасяне на бразилския кератин. Това трябва да става на известно разстояние от скалпа – до 2-5 см. После цялата коса се разресва с гребен, за да може продуктът да навлезе в дълбочина в косъма. След около 30 минути не се измива, а се ползва сешоар.

Снимки: IStockphoto

Следващият етап е изправянето кичур по кичур. Може да се използва обикновена преса, нагрята до 230 градуса или специализирана, чиито градуси могат да достигнат до 400. Белтъкът в косъма започва да се свива под въздействието на високата температура. Това предотвратява щръкването на косата на по-късен етап.

Прическата ви подсказва какви сте

В зависимост от дължината на косата и дебелината на косъма, кератиновата терапия може да продължи от 1 до няколко часа. За да продължи да действа на косата, бразилският кератин не бива да се отмива поне 2-3 дни. След това се ползват специален шампоан и балсам.

За да може косата да е права за по-дълго време, при процедурата се използват продукти с високо съдържание на кератин. След това косата не се нуждае от кой знае какво стилизиране и изглежда невероятно, защото има така нареченото гланцово покритие. То пада чак след 5-6 месеца.

След морето: Освежаване на косата с брюлаж

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

М ( преди 4 години )
Всъшност това не е терапия. това е същото като Къдрин, само че вместо да се къдри под топлина, косата се изправя. Самата процедура разрушава структурата на косъма и я преправя, косата изглежда по-добре но всъщност не е по-добре.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар