IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бърз маникюр – със залепващи ленти

9 август 2019 07 50

Ако нямате време за губене

Instagram

Instagram

Случвало ли ви се е да ви поканят изненадващо на събитие, за което нямате време да се подготвите? Освен за тоалета, грима и прическата, трябва да помислите и за маникюра си. Тогава виждате, че ноктите ви са пожълтели и безформени или половината лак по тях е паднал преди няколко дни. Трябва ви бързо разрешение на ситуацията. 

Всяка жена трябва да има в колекцията си поне един бързо съхнещ лак, който да използва за такива екстремни ситуации. Нанасянето му ще ви спести време, което може да използвате за гримиране или търсене на подходящите дрехи. 

Как да си направим: Динен маникюр

Ако все пак не искате да се излагате с обикновен лак, може да разкрасите много бързо ноктите си – с ефектните самозалепващи се ленти, които остават на плочката дори и без поставяне на топ-лак. Те са друго нещо, което е хубаво да си купите за декорация и да имате подръка сред принадлежностите. 

Лентичките са в най-различни размери и цветове. Подходящи са както за UV гел, акрил, така и за обикновен лак за нокти. Поставят се сравнително лесно на нокътя, стига да имате ножичка и пинсета. 

Как да си направите бърз маникюр с лентите?

След като сте наясно, че времето ви притиска, вземете бързо съхнещият лак. Хубаво е да имате такъв, който ще подхожда на дрехи от различни нюанси. След това вземете ролката с лентата и отрежете определен размер. Може да я поставите хоризонтално или вертикално, по средата или към края на нокътя. 

Първо залепете от единия край на лентата, след това с помощта на пинсетата притискайте внимателно надолу така, че да не се набръчка. Ако се справяте, нарежете още и дори сложете по 2-3 на нокът. Има и вариант да ги преплитате една с друга. 

Накрая може да запечатате ноктите с безцветен лак, но ако не искате да губите време, няма проблем, защото лентите няма да се отлепят толкова лесно. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари