IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да избягвате, за да намалите целулита?

26 август 2019 14 00

Храненето е от особено значение за вида на кожата

Какво да избягвате, за да намалите целулита?

Целулитът е един от най-големите кошмари на жените, които искат да имат хубава кожа и перфектна фигура. Обикновено се появява след 20-годишна възраст и трудно може да бъде заличен. Макар че се среща най-често при дамите, близо 10% от мъжете също страдат от него. 

Една от основните хипотези за появата на целулита е пропадането на мастни клетки и изпъкването им през междинните слоеве на кожата в областта на бедрата и задните части. Лошата циркулация на кръвта и структурните промени на съединителната тъкан също могат да доведат до този недостатък, наричат още "портокалова кожа". 

Макар че няма на 100% ефикасен метод за напълно елиминиране на целулита, има няколко неща, които може да направите, за да го намалите. Ето какво трябва да направите:

1. Хранителен режим 

Консумацията на вредни храни може да увеличи мазнините в тялото и увеличи целулита. Подлагането на специален хранителен режим е много важно в случай, че имате целулит. Ако сте пристрастени към рафинираните въглехидрати или мазни храни, които консумирате без мярка, трябва да се подложите на специална диета. Те могат да въведат до хиперинсулинемия, която от своя страна насърчава образуването на мазнини в организма. 

2. Край на солта и консервантите

Когато приемате повече сол и консерванти чрез храните, тялото ви има способността да задържа повече вода, за да компенсира и поддържа баланса на електролитите в тялото. Това води до подуване, особено в краката и други части на тялото, по които има и целулит. 

Утайка от кафе: Помага ли при целулит?

3. Елиминирайте възпалението 

Много често някакъв възпалителен процес в тялото е основният виновник за излишните килограми и невъзможността да ги свалите. Има храни и напитки, които могат да уеличат целулита. Онова, което може да направите, е да си направите изследвания и отидете на специалист, който да ви насочи какво да ядете. Избягвайте бяла захар, бонбони, сладкиши, шоколад, десерти, пържени храни, пица и всякакъв вид бърза храна. 

Онова, което трябва да ядете, за да намалите възпалението в тялото, е зехтин, джинджифил, лук, зеленолистни зеленчуци, мазна риба и орехи. 

4. Пийте достатъчно вода 

Хидратацията на тялото има връзка с обменните процеси. За да подобрите състоянието на вашата кожа и намалите целулита, трябва да пиете достатъчнбо вода. Освен вода, може да наблегнете на прясно изцедени сокове, които са без добавени захари. 

5. Повече масажи 

За да стимулирате кръвообращението в частите, по които има целулит, ходете по-често на масаж. Има някои, които стимулират премахването на излишните мазнини и подобряват съединителната тъкан. Техният ефект е краткосрочен, но в комбинация с правилното хранене, "портокаловата кожа" намалява. 

Мерки срещу целулита: Вакуум масаж

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари