IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помощ! Акне!

11 септември 2019 08 30

Снимка: PR

Грешно е схващането, че акнето е присъщо само за тийнейджърите – това е проблем и при голям процент възрастни. То може да повлияе негативно на психиката на всеки, който се сдобие с него. Но какво да правим, когато все пак се появи?

Грим? Да, но лек!

Лекият ежедневен грим е добър вариант, като избягвате тежки продукти, които могат да запушат порите. Фон дьо тенът е чудесна опция, но трябва да изберете такъв, чиято формула същевременно хидратира и осигурява матов ефект на лицето. Това веднага ще реши проблема с лъщящата Т-зона, от който много момичета се оплакват. Всякакви разновидности може да откриете на https://makeup.bg/categorys/23449/.

Причини за появата?

Акне1

Обикновено причините за акне в зряла и младежка възраст са сходни. Техният източник е хормоналният дисбаланс в тялото. Акнето е възпалително заболяване на мастните фоликули. Несъвършенствата се появяват поради прекомерното производство на себум от мастните жлези, което запушва порите. Такава среда насърчава растежа на бактериите, причинява възпалителни промени и черни точки. В най-лошите случаи води до болезнени абсцеси, кисти и белези.

Заложете на здравословно хранене, правилна грижа и физическа активност. Благодарение на тези аспекти, може да намалите пъпките. Яжте повече зеленчуци и плодове, особено богати на витамин А и цинк, пийте много вода, движете се колкото е възможно повече и ще подсилите имунитета си и ще регулирате метаболитните процеси. Избягвайте пикантни и солени ястия, кафе и продължително излагане на слънце без слънцезащитен крем.

Ключът към успеха е правилната грижа

акне2

– старателно измийте лицето, шията и деколтето от натрупаните примеси и излишния себум. Изберете гел или пяна с антибактериални и себорегулиращи свойства. Не използвайте препарати на основата на алкохол – той изсушава епидермиса и нарушава естествената му липидна бариера,

– тонизирайте кожата – по този начин я освежавате и възстановявате правилното pH,

– хидратирайте сутрин и вечер с леки, матиращи и овлажняващи дневни и нощни кремове; добре е да имат естествени слънцезащитни филтри,

– третирайте лицето си с почистваща и нормализираща маска веднъж седмично – първо, ще ускори заздравяването и лечението на кожните лезии, и второ, ще абсорбира излишния себум и ще остави кожата ви свежа и матирана,

– в специални случаи използвайте силни локални средства, които се фокусират върху по-бързото изсушаване и заздравяване на пъпки.

Внимание: В никакъв случай не стискайте пъпките! Най-добре е да ограничите ненужното докосване на лицето, за да предотвратите разпространението на бактерии. В противен случай можете само да влошите нещата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари