IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да "заключиш" дивата природа в аромат

3 септември 2019 14 30

Новият Sauvage на Dior

Снимка: Dior

Това е той! Човекът, избрал магията на отворените пространства и закрилата на Луната. Човекът, който обича комбинацията между обагрена в синьо нощ и аромата на пукащия огън. Наслаждава се на дърветата, смолата и упоителния дим, които изпълват нощта.

И там, в тази девствена шир, обгърнат в светлина и слял се с природата, той дава свобода на приключенската си душа.

Ако той е мъж, то безспорно е Джони Деп. А ако е аромат, той е новият SAUVAGE Parfum.

Франсоа Демаши представя обогатената вариация на любимия ни мъжки аромат, като този път отива далеч отвъд границите – подчертава емблематичната свежест и извайва нови контури, концентрирайки тази дива красота.

И не е случайно, че новият Sauvage е парфюмът на новите хоризонти.

„SAUGAVE е игра с отворен край. Композицията му е толкова сложна, че можеш да добавяш оригинална перспектива, извайвайки го отново с едва доловими нюанси.

За този нов Parfum създадох интензивна свежест, която среща мекотата на ориенталски аромат. Запазих могъщата душа на Sauvage, придавайки ѝ нощни акценти, анималистично привличане и някои по-заоблени фасети.“, споделя за новата версия на аромата Франсоа Демаши.

Dior

Още от първи полъх усещаме Бергамот от Реджо Калабрия, емблематичното „въведение“ на аромата. След него е новата нотка на месеста Мандарина, новодошъл Кардамон, силно Елеми със смолистите, опушени акценти на тамян.

Така новият аромат е по-богат, запазвайки разпознаваемия подпис на „чистия вкусен“ мъжествен аромат.

Дървесен комплекс от акорди

Органично, сухо амброво ядро с нюанси на градински чай напомня на пушека на церемониите на предците. Суровата сила е подчертана с кожен акорд с пирогенни и анималистични фасети, а като нейн контрапункт се явяват леко подсладените млечни нотки. Кедрово дърво от Вирджиния изненадва с нотка на „захаросана“ малина, а всичко това се подсилва с есенция Сандалово дърво от Шри Ланка.

„Сандаловото дърво от Шри Ланка притежава необикновени качества и има по-кремообразни, по-комплексни нюанси. Има повече „дълбочина“, тъй като се ползва с много необичайни методи на култивация, с минимална човешка интервенция и ползваща натуралните условия.

Не насилваш природата, а я насочваш.“, допълва Франсоа Демаши, парфюмерист-творец на Dior.

Ориенталски цветове

Чисто нови са и пищните ориенталски нотки, които добавят цвят в аромата.

Зърна Тонка и Папуанска Ванилия абсолю дават цвят на Дървесните базови нотки.

И, разбира се, новият Sauvage е парфюм с опияняващ аромат, а дълбочината му дава палитра на контрасти.

Флаконът

Новият флакон е по-комплексен от преди – непрозрачният син нюанс напомня на нощното небе, озарено от звездите. Почти тюркоазеното синьо изплува от основата му, а сребърни букви изписват името Sauvage. Нов металик, който носи пълната пищност на новия си аромат.

Мъжът Sauvage

Както започнахме, ако Sauvage е мъж, то той със сигурност е Джони Деп. И то не къде да е, като герой, като едно цяло с дивата шир. Вълк единак, с див характер и господар на свят, в който границите ги има само и единствено, за да бъдат надскочени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари