IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път почистих лицето си с ултразвук. Какво се случи?

13 октомври 2019 10 00

Престраших се да изпробвам процедурата

Снимка: Istockphoto

Не съм от хората, които експериментират смело с лицето си. Нито по отношение на грим, нито по отношение на грижа.

Много съм взискателна към продуктите, които нанасям и към ръцете, които имат достъп до лицето ми да извършват почистване.

Затова, както се досещате, трудно може някой да ме накара да изпробвам нов метод и определено мога да се похваля, че никога не съм се подлагала на почистване със средновековното за мен „стискане“.

Когато последно се видях с една от близките ми приятелки, ми направи впечатление, че кожата ѝ е значително по-чиста от обикновено. Нямаше неравности, нямаше черни точки или видими пори.

И тогава тя ми каза за почистването с ултразвук. Понеже суетата понякога е по-силна от страха, реших да се насоча към експеримент на такава процедура.

Ценовият диапазон на почистване с ултразвук е от 15 до 40 лева в зависимост от салона или клиниката, където ще пробвате процедурата.

Истината е, че доброто проучване е изключително важно – първо за процедурата и после за мястото, в което ще я получите.

Аз лично открих известно място, на което заплатих 20 лева като не се наложи да правя компромис с важни неща като стандарт за хигиена (това е изключително важно).

Подготовката

Процедурата започва с почистване на грима. Да, бях с грим, защото единствената ми опция за почистване с ултразвук беше в делничен ден след 8-часов работен ден.

След почистването на грима козметичката използва скраб, с който премахна горния слой мъртви клетки от лицето ми.

Същинската част, а именно почистването с ултразвук, се осъществява със специален уред, който изглежда като малка шпатулка, която минава по лицето.

Усещането е за съвсем лека вибрация, която не причинява болка, нито неприятно усещане, но със сигурност не е като да не разбирате какво става.

tool

Следват кръгообразни движения в една посока за около 10-15 минути и в края на процедурата – нанасяне на хидратиращ продукт (в моя случай беше специален крем за лице).

Първи поглед

В първия момент, в който се погледнах след процедурата, видях лицето си значително по-сияйно. Не мога да преценя дали е било заради крема за лице или самата процедура, но определено усещах лицето си по-меко и гладко.

Дълбоките пори и черните точки в Т-зоната ми са по-трудно видими, но все пак са там. Самата козметичка сподели, че тайната на почистването с ултразвук се крие в постоянството и че желателното прилагане е редно да бъде поне 2 пъти в месеца.

При всички положения, общите ми впечатления от процедурата са положителни, но определено е необходимо да бъдете постоянни, за да постигнете наистина видим ефект.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари