IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трябва ли да използвате мицеларна вода в ежедневните грижи за кожата?

8 ноември 2019 11 20

Продуктът не съдържа алкохол

Istockphoto

Какво използвате, за да почистите грима си? Много жени премахват всичко и си измиват хубаво лицето преди лягане, но на сутринта установяват, че около миглите и клепачите имат черни петна от спиралата или сенките. Причината за това е, че не използвате най-подходящия продукт.

Мицеларната вода е едно от средствата, с които може да сте сигурни, че ще почистите кожата от грима на 100% и няма да ви се налага на другия ден да търкате още. Продуктът представлява комбинация от пречистена вода, хидратиращи съставки и мицели – частици, абсорбиращи замърсяванията от кожните клетки. В него няма алкохол, сапун и ароматизатори, което го прави предпочитан от много жени, които имат по-суха кожа след използването на други неща за почистване на лицето.

Разработена за първи път в Париж, мицеларната вода е идеална за хора, които живеят в райони, където водата е прекалено твърда и може да причини раздразнение и пъпки по кожата. Тя премахва излишния себум и същевременно овлажнява.

[sc: image id:2320 filename:522c8feeb607125c14bb4d59fc1fb5bf-istock-1089453240.jpg desc:мицеларна_вода,_ тампони за почистване на грим /]

IStockphoto

За да може кожата да е по-чиста и хидратирана, мицеларната вода трябва да се използва при така нареченото двойно почистване на грим. Първо се използва продукт на основата на масла или мицеларна вода, с който да се премахне грима, след което се преминава към продукт на водна основа. По данни на Американската академия по дерматология, този начин е най-ефективен не само за грима, но и за лечение на възпаление и акне. По този начин в кожата остава някакво количество естествени мазнини, които поддържат защитната ѝ бариера.

След като мъртвите клетки и мръсотията се натрупат в порите, които са по-широко отворени, себумът вътре по-трудно се почиства и това е предпоставка за черни точки и пъпки с връх, които никой не обича. Но мицеларната вода може да почисти замърсяванията по-лесно и така да намали шансовете за възпаление.

Експеримент на редактора: Помага ли кокосовото масло при напукани устни?

Мицеларната вода е подходяща за ежедневната грижа за всеки тип кожа. Тя премахва останалите сенки, спирала, черен молив, червило, фон дьо тен, руж... Повечето козметични компании произвеждат такава, която е с нежна формула и може дори да се ползва за нежната бебешка кожа. Течността запазва баланса на pH на кожата на лицето, успокоява, хидратира и тонизира. За разлика от други препарати, които водят до зачервяване, щипене или сърбеж.


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 4 години )
Използвам мицеларна вода всекидневно (2-3пъти на ден) и да ви кажа истината за лицето ми разлика няма, все още ми се появяват пъпки все едно съм тийнейджър (хаха) и имам черни точки на места...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар