IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експеримент на редактора: Помага ли кокосовото масло при напукани устни?

28 октомври 2019 14 30

Изпробвахме биопродукта

Istockphoto

Напуканите устни са често срещан проблем през този сезон. Рязката смяна на температурите в комбинация с вятър, се отразяват зле на кожата. А тази по устните е най-деликатна и затова бързо се променя – става суха и раздразнена.

За да нямаме подобен дискомфорт, е хубаво да носим балсама за устни в чантичката си. Мъжете също трябва да си купят специален. Истината е, че често забравяме, облизваме устните или късаме сухата кожа, с което само влошаваме положението.

След няколко поредни дни, в които носех само червило през целия ден, кожата на устните ми стана доста по-суха. Тъй като нямах балсам или вазелин, те започнаха да ме парят. А и прибирайки се вкъщи забравих да мина през магазина, за да си купя подходящ. Стоейки в кухнята и пиейки чай, забелязах бурканчето с кокосово масло и тогава ми хрумна да проверя дали биопродукта, който ползвах за овлажняване на кожата на морето, ще ми помогне при напукани устни.

напукани устни

IStockphoto

Малко преди лягане, след като си измих зъбите, взех с пръст малко кокосово масло (не бива да е разтопено) и го натрих на устните с леки кръгови движения, така че да има достатъчно, за да попие добре в кожата. И си легнах така.

За първи път почистих лицето си с ултразвук: Какво се случи?

На сутринта веднага усетих, че не усещам дразнеща болка в кожата. Взех още малко от маслото и с помощта на чисто нова четка с мек косъм, започнах да разтривам (отново с въртеливи движения). По този начин премахнах част от мъртвата кожа без болка. После измих устните с хладка вода, подсуших с мека кърпа и ги намазах с малко кокосово масло за хидратация и блясък.

Маска за коса ли? Това е най-доброто, което съм пробвала!

След като поне 3 дни слагах на устните си кокосово масло, кожата им постепенно стана по-гладка и мека, с което изчезнаха паренето и сухотата.

кокосово масло

IStockphoto

На какво се дължи този ефект на кокосовото масло?

Кокосовото масло е силен антиоксидант и аз за пореден път се убеждавам в това. То има антибактериални и противогъбични свойства. Не само намалява възпалението в напуканата кожа, но успокоява болката и възстановява кожните клетки по-бързо. Както други биопродукти, подобрява хидратацията и затова може да се използва вместо балсам.

Експеримент на редактора: Помага ли домашната пилинг маска?

Освен кокосовото масло, за заздравяване на устните може да ползвате и други домашни средства, например мед и зехтин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Giusi ( преди 3 години )
Аз използвам кокосовото масло заедно с рециново масло като подхранвам косата и така спирам косопада. Относно напусаните устни със сигурност помага.Също така използвам Българска натурална козметика "Дамасцена", където може да откриете уникални балсами за устни с кокосово масло.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар