IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предизвикателството #PurpleShampoo „заля“ TikTok

12 ноември 2019 14 40

Хиляди пробват да оцветят косата си

Istockphoto

Чували ли сте за #PurpleShampooChallenge? Приложението TikTok става все по-популярно у нас, а с него идва и най-новото предизвикателство, в което се впускат все повече млади хора – да използват лилав шампоан и да покажат резултата.

Хиляди хора от цял свят пускат кадри как русата им коса става лилава след като се намажат с въпросния продукт, но истината е, че той не е предназначен за боядисване. Въпреки това, повечето, решили да се впуснат в предизвикателството, не знаят това.

Много тийнейджъри, както и по-възрастни мъже и жени, показват как изсипват почти цялото количество от шампоана върху главите си. Едни са с руса, а други с по-тъмна коса. После се дивят на лилавите си коси, поглеждайки се в огледалото. След измиването обаче цветът пада, защото този тип козметика има друг ефект.

#PurpleShampooChallenge

Въпросният лилав шампоан се използва за матиране на руса коса. Фризьорите го използват непосредствено след изрусяване или поставяне на кичури. Той съдържа специални пигменти, които премахват жълтия оттенък от косата и тя става в по-сребристо-пепелив нюанс.

Правейки косата си лилава за кратко, потребителите на TikTok просто се забавляват, но като цяло изпълнението на самото предизвикателство не е кой знае какво геройство. Друго е да си резнеш сам бретона или да обръснеш главата си! Все пак няма как да не отбележим, че благодарение на шампоана, много момичета, които са се изрусили у дома, изглеждат доста по-добре в сравнение с преди.

#PurpleShampooChallenge

Източник: TikTok

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари