IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През зимата: Омбрето в прическите се завръща

4 декември 2019 10 50

Кои са най-новите тенденции, разкрива Мария Караганова

Омбрето в прическите се завръща през зимата. То обаче няма да бъде познатото ни досега, а малко по-различно – преливане от по-тъмнорусо към по-светло. Това обяви Мария Караганова пред Bulgaria ON AIR. В студиото на „България сутрин“ коафьорът разкри кои ще са тенденциите в прическите през този сезон.

„Коренът става дълбок, по-наситен, с повече видимост, има светлосенки и съответно прелива в по-светли цветове“, обясни специалистът.

По думите на Караганова, прическите за зимата, най-вече за празниците, са изцяло в духа на френската мода. „Посланието, което трябва да знаем, е „la french“. Думата идва от Париж и означава френски шик“, посочи тя.

Фризьорът коментира, че дамите преспокойно могат да заложат на добре познатите карета или така наречените прически тип боб. Те се комбинират идеално с любимите на мнозина френски такета.

„В момента те са масивни, във всякаква дължина. Актуална е средната дължина, а в късия вариант предната част е малко по-прибрана, тоест не толкова издължена“, посочи коафьорът.

Що се отнася до мъжете, специалистът уточни, че те трябва да се ориентират към прически в английски стил.

Караганова изтъкна, че има три основни неща, които трябва да ползваме в грижата за косата през зимата, ако искаме тя да е здрава и хубава. Това са шампоан, подходящ за самия скалп; балсам или маска; както и хидратиращ продукт, който да се постави след отмиване на шампоана или маската/балсама.

Водата, с която мием косата, не бива да е твърде топла, за да не изсуши скалпа на главата и отмие голяма част от естествените масла в него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари