IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилни прически за есента на 2019 година

31 октомври 2019 13 30

Снимка: Istockphoto

След лятото косата изисква специални грижи и в идеалния случай известно обновяване. В тази статия ще ви разкажем как лесно и красиво да освежите косата си, за да изглеждате зашеметяващо тази есен.

Подготовка на косата за промяна

Преди да се впуснете в есенното оцветяване, погрижете се за засиленото хранене на вашите кичури. След слънцето и солената вода косата изисква дълго възстановяване. За бързо възстановяване на къдриците след лятото, експертите препоръчват да използвате професионални продукти от Loreal Когато структурата се възстанови и краищата са подрязани, можете да изберете цвят, който ще ви украси за следващия сезон.

Изберете метод за оцветяване

Ярките цветове и лудите преходи са мъртва лятна тенденция, която се заменя от сложна работа на колористи с естествени нюанси на боя за коса

Безспорни технологии за най-високо оцветяване тази есен:

  • Балеаж е гладки преливания, които се постигат чрез подчертаване на отделни кичури по цялата дължина на косата. Чудесен за тези, които искат да освежат цвета си без драстични промени.
  • Омбре е популярна тенденция, която не губи своята актуалност от няколко години. Колористите препоръчват изсветляване на краищата с 1-2 тона за модели с тъмна коса и обратно, потъмняване на краищата за красиви коси.
  • Шатуш е сложна технология на френско подчертаване, при която отделните нишки са боядисани в 3-4 близки нюанса, за да създадат меки нюанси и визуално да увеличат обема.

Как да изберете оцветяване за различни дължини

Според препоръките на професионални стилисти, ombre трябва да се прави само на дълга коса, защото на къси преходи ще се окаже или незабележим, или помия, независимо от нивото на умения на вашия колорист. Освен това, омбре на прическа може визуално да скъси косата, което често не изглежда много добре.

Технологиите балеаж и кранк са подходящи за всяка дължина и структура на косата, защото в тези случаи кичурите се обработват по цялата дължина.

Основното е, че е по-добре да се поверят сложни технологии за боядисване на опитен професионалист, който използва професионални бои за коса и без да се правят домашни експерименти, за да не се разваля косата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари