IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова мода сред жените – дяволски устни

23 декември 2019 12 30

Опасни ли са филърите, които поставят на жените?

Pexels

Нова мода в естетичната медицина набира все повече популярност. Все повече жени по света си слагат специални филъри, за да имат „дяволски устни“.

Устните, които сякаш имат рога, са създадени за първи път от Емелиан Брауде. Отскоро трендът за разкрасяване се използва и от много жени във Великобритания, пише „Daily Mail“.

В желанието си да изглеждат по-добре, много жени се увличат и искат устните им да бъдат в този вид, а това може да донесе риск за здравето им. Освен това, човекът, който предлага услугата в Русия, не е специалист в тази област. Въпреки това той прави семинари и обучава козметици, сред които има и българи.

Ако филърът, който се инжектира в устните, попадне в кръвоносните съдове, тъканта може да се запуши и това да доведе до умъртвяване, предупреждават лекари. 

„Доста пациенти попадат при нас с усложнения и с ужас наблюдаваме тази тенденция на все повече усложнения. Този резултат е причинен от негова студентка, която не е въвела правилно хиалуроновата киселина. Всяка грешка може да доведе до частична парализа или исхемия“. Това коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Олеся Велинова.

Специалистът по естетична дерматология обяснява, че процедурите, които прави Емелиан Брауде, не са съобразени с хигиенните изисквания. Освен това той кара жените, които се подлагат на разкрасителната процедура, да подпишат информирано съгласие. 

„Всяка моя колежка е имала много клиентки, някои от които са почти обезобразени или с абсолютно неправилно поставени филъри, ботокс... Разкрасителната индустрия не е с регламентирана дейност, няма много закони, не се и спазват. Информирайте се преди процедурите – разберете какво ще ви се прави и кой ще го прави“, коментира от своя страна козметикът Магда Бонева. 

Поставянето на хиалурон не е просто инжекция. Невинаги ниската цена се свързва с лошо качество, но все пак жените трябва да внимават, защото филърите не са безобидни, обясняват специалистите. 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари