IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напукани и възпалени устни – ползвайте глицеринов балсам

21 декември 2018 12 50

Студът изсушава и напуква кожата

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Случвало ли ви се е в един ден да си забравите балсама за устни и след това цяла седмица да се опитвате да омекотите сухата им и напукана кожа? Ниските температури и вятърът променят кожата на лицето. Понякога в стремежа си да хидратираме бузите и околоочния контур, пренебрегваме устните, а не бива.

През този сезон не само жените, а и мъжете трябва да използват балсам, за да предотвратят напукване, изсушаване и раздразнение на деликатната кожа по устните. Един от разновидностите, който се предлага навсякъде, е глицериновият.

Нищо не действа така ефективно както балсам с глицерин при силно увредени от метеорологичните условия устни. Въпросната субстанция не е токсична и се слави с това, че запазва влагата в кожата за по-дълго време, което предотвратява изсушаване.

Ето 4 от ползите от употребата на балсам за устни с глицерин в студа:

Омекотява при прекалено сухи устни

Някои жени и мъже имат толкова сухи и напукани устни, че чак са болезнени. Понякога те ги ближат с език или късат изсъхналите кожички, което влошава още повече положението. При прекалено сухи устни, глицериновият балсам е най-подходящото средство. Разбира се, кожата не може да се възстанови толкова бързо, колкото ви се иска. Преди да си легнете, сложете си глицеринов балсам, за да може да омекотите кожата през нощта. Продължавайте да мажете устните и през деня.

Изглажда кожата

През зимата устните стават сухи, раздразнени и губят своята руменина. По-честото използване на балсам с глицерин, омекотява кожата и постепенно я изглажда. Хубаво е след като устните станат по-хидратирани, да ги ексфолирате, за да премахнете мъртвите клетки и насърчите растежа за нова кожа.

Предотвратява възпаление

Напуканите устни създават идеалната среда за навлизане на микроби от околната среда, които причиняват възпаление и неприятна болка. Когато сте били на ски или в продължение на няколко дни не сте ползвали балсам, устните ви са в ужасно състояние. За да предотвратите последващото възпаление, нанесете глицерин веднага. Балсамът ще поддържа влагата в кожата и ще я омекоти.

Предотвратява кървене

Някои хора са с прекалено чувствителна кожа и не бива да подценяват грижата за устните през зимата. В противен случай освен напукване, се появява и кървене. Причината е, че кожата е изключително суха и при ядене, пиене и говорене се опъва повече, защото липсва еластичност. Глицеринът овлажнява кожата в дълбочина и предотвратява кървенето, което не е приятно за никого.

Четете още:

4 причини да ползвате козметика с глицерин

Как да се справите с напуканите устни?

Формата на устните разкрива личността ви

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари