IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 качества на добрия балсам за устни

14 януари 2020 12 30

Търсете натуралните продукти

Pixabay

Случвало ли ви се е да си купите балсам за устни, който да забравите и откриете на дъното на чантата си след месеци? Колко жени търсят къде ли не, за да го открият, а накрая се принуждават да си купят нов. Но какво правите вие след като откриете стария? Истината е, че много малка част от дамите го изхвърлят в коша, ако му е изтекъл срокът на годност.

В повечето случаи, дори и да е остарял балсамът, жените го използват. Има и нещо друго – ако все още става, независимо, че не е за конкретния сезон, те решават да го използват. Все пак са дали пари за него. Но така страда кожата на устните.

По какво да познаем добрия балсам за устни?

балсам за

Pixabay

Натурална формула

Маслото от ший овлажнява и хидратира. Освен него, има много други натурални съставки, които притежават тези свойства. Така например тези с пчелен мед или млечице, кокосово олио или масло от жожоба, ще омекотят сухата кожа и ще намалят възпалението в устните.

Винаги когато избирате балсам, четете етикета и търсете формула, която се основава на натурални съставки.

Нежен аромат

Може да сте доволни от балсама, който сте избрали, но не ви ли мирише добре, едва ли ще го ползвате често. Ароматът на продукта също е много важен. Той трябва да е нежен и да не се натрапва, в противен случай ще дразни не само обонянието, но и кожата. Защото каквото и да си говорим, много от по-евтините балсами за устни са силни алергени.

Дерматологично тестван

Хубаво е балсамът да е изпробван от специалист. Ако на етикета има надпис „дерматологично тестван“, това означава, че той е преминал през редица изпитания, за да се докажат неговите качества. Най-често изследванията се правят в химически или микробиологични лаборатории, където се спазва изключително прецизен контрол. По принцип те подлежат на строги проверки, за да може козметиката, която достига до пазара, да бъде по-качествена.

балсам за

5 трика за по-здрави и хидратирани устни

Доказаната марка

Когато си купувате балсам, търсете утвърдени марки, за които знаете, че използват биопродукти. Хубаво е да разгледате отзиви за марката. Те невинаги са еталон за качество, но все пак, когато видите, че има поне 10 жени, които я препоръчват, бихте си взели конкретния балсам, който сте си набелязали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари