IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спестите пари по време на почивка

19 септември 2019 17 40

Ето 5 трика, които ще ви помогнат

Istockphoto

Всеки има нужда от почивка. Едни обичат да пътуват из родината и посещават непознати места, други се увличат по екзотични дестинации в чужбина и дават луди пари за екскурзии. И едното и другото изискват средства.

Пътуването по света е скъпо удоволствие, което малцина си позволяват. Освен пътните, трябва да си купите куфар, да помислите за настаняването, храната и да предвидите таксите за забележителностите, които сте си набелязали.

За да пътешествате възможно най-евтино, трябва да сте по-гъвкави, да се научите да се пазарите и пестите от определени неща. Ето 5 трика на травъл блогъри, които ще ви помогнат:

1. Търсете билети инкогнито

„Един от най-лесните и най-ефективните начини да спестите пари от самолетни билети е да търсите билети инкогнито“. Това съветва Глория Атанмо, която е автор на блога за пътешествия „The Blog Abroad““. По думите ѝ, когато търсите евтини билети, не трябва да го правите от своя компютър, защото всеки следващ път, когато търсите конкретна дестинация, цената ще се увеличи.

на път

IStockphoto

Атанмо посочва, че цената на билета зависи от местната валута в страната, в която се намирате. Ако смените местонахождението си такова, на което е по-евтино, може да си резервирате и по-хубав билет. Според проучване на CheapAir.com, най-доброто време за резервиране на полет е между три седмици и четири месеца преди пътуването. От друга страна вторник и сряда са най-евтините дни за летене.

2. Резервирайте в последния момент

Може да намерите страхотна оферта за круиз или екскурзия на туроператор в последния момент. Така ще си спестите определена сума, защото повечето компании свалят цените, за да могат да си попълнят бройката. Понякога седмица или 2-3 дни преди заминаване офертите са доста добри, въпросът е дали ще може да реагирате навреме и да си вземете отпуск.

пестене на пари

IStockphoto

3. Следвайте страниците на туроператорите

За да сключите най-изгодната сделка и да спестите малко пари от пътуването, следвайте страниците на туроператорите. Когато се абонирате за техните новини, ще получавате актуална информация за офертите, обяснява Матю Кьопнес от Nomadic Matt Insider.

Как да влезете в час след отпуска?

Дали на мейла или в социалните мрежи, виждайки, че има изкушаваща промоция първи, вие ще сте сред късметлиите, които ще могат да се възползват и така да икономисат за пътни или храна.

4. Търсете по-малки места за настаняване

Най-отпред в сайтовете за групово пазаруване са офертите на големи хотелски вериги. Те предлагат отлични условия като нощувка със закуска и вечеря или настаняване на база all inclusive. Цените са различни в зависимост от категоризацията.

пътуване в чужбина

IStockphoto

Ако искате да не плащате солени суми за нощувка, потърсете по-малко място, в което да отседнете. Ако искате да обиколите Прага, не гледайте хотели, а търсете къщи за гости или апартаменти под наем в Airbnb, където цените са по-поносими. Освен това местните, които предлагат настаняване, ще ви дадат полезна информация къде да пазарувате, какво да посетите и за какво да внимавате, за да имате една наистина страхотна почивка.

5. Безплатни пешеходни турове

Искате ли да научите най-важното за града, възползвайте се от безплатните пешеходни обиколки, които се предлагат на много места. Винаги се информирайте предварително за подобни възможности и търсете туристически центрове, където ще ви насочат.

Понякога разговорът с местен жител или разходка с близък приятел, който живее на избраното от вас място, е по-икономичен вариант от този да плащате на екскурзовод или преводач.

 

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари