IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да влезете в час след отпуска?

9 септември 2019 10 45

Ето няколко правила, които ще ви помогнат

Istockphoto

Кой иска отпуската да свършва? След блажените дни на плажа или в някой хамак в планината, идва време да привключим на работен режим. А това не е никак лесно, особено, ако сме били на някоя доста по-приятно място извън офиса. 

Първият работен ден след почивка е изпитание за психиката. Трябва да се събудите хубаво и хапнете добре, за да имате достатъчно сила и издръжливост за отговорностите, които да поемете. 

Ако ви предстои завръщане на работа след отпуската, ето няколко правила, които ще ви помогнат да влезете в час с ангажиментите по-бързо: 

1. Планиране

За да не ви е пълен хаос в първия работен ден, планирайте част от нещата още преди да тръгнете, за да не ви се натрупат твърде много наведнъж след завръщането. Още от сутринта ще видите пълна поща с мейли и задачи, които трябва да отхвърлите. Няма как да обърнете внимание на всичко, но все пак помислете кое е най-наложително и кое търпи отлагане. След това си направете график до края на деня. 

2. График по приоритети

Ако нямате планер на телефона си, то ползвайте добрия стар тефтер, за да си отбележите колко неща трябва да свършите и за какво време. След като си направите график, ще имате по-ясна картина за вашата работа до края на деня. Поставяйте всичко по приоритети. Онова, което няма краен срок, може да почака няколко дни, в които да свикнете с обстановката и новите проекти. 

работа след отпуска

IStockphoto

3. Говорете с колегите

Най-доброто сверяване на часовника са колегите. Попитайте ги има ли нещо ново, което сте изпуснали и за което трябва да знаят. Залисани в работа, те може и да забравят да ви информират за някои промени. 

4. Разходка след работа 

Първият ден след отпуска е много тежък. Не оставайте до късно в офиса, за да си наваксате. Разходете се след работа в парка или направете нещо приятно, с което да се оттървете от натрупаното напрежение. 

5. Пълноценен сън 

За да може да започнете отново да ставате рано сутрин за работа, трябва да имате пълноценен сън. Легнете си по-рано, за да ви се натрупат поне 6-7 часа сън. Когато сте по-свежи и отидете в офиса навреме, вие имате по-бърз ум и мотивация. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари