IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билкова вана

12 януари 2010 08 28

В мрачни дни на човек не му остава нищо друго, освен да се поглези с билки във ваната

Малко удоволствие вкъщи. Снимка: Dreamstime

Малко удоволствие вкъщи. Снимка: Dreamstime

Банята е малката голяма стая за усамотение на всяка жена, когато се гримираме, правим прическата си или просто когато искаме да се намажем от глава до пети с някоя нова маска, за която знаем, че ще накара кожата ни да засияе.

Деми Мур го прави редовно, а от нея човек определно може да почерпи опит "как да изглеждаме на 20, когато отдавна сме ги минали", така че как да не подложим подобно магическо действие на изпитание веднага, когато ни се отдаде един час на спокойствие в банята.

Билковата вана, която ви предлагаме сега, не е вдъхновена от бляскавите холивудски истории на звездите, а има дълбоки традиции в грижата за доброто състояние на кожата и организма като цяло.

Всички, които досега са смятали, че ваната в банята е само още една причина за повече чистене вкъщи, може да зачеркнат тези мисли от главата си и вместо това да се поглезят с една много приятна билкова вана.

За нея са ви нужни 2 ч.ч.сухо мляко, 1 ч.ч.царевично брашно и 2 ч.л.от най-любимите ви билки: невен, лайка, листа на роза, лавандула, здравец, мента.

За начало смесете сухото мляко и царевичното брашно в пасатор, след това добавете и билките и бъркайте отново.

Друг начин за приготвяне на билките е като направите запарка, която после да използвате директно за ароматната вана. При това техниката на смесване на сухото мляко и царевичното брашно остава същата.

Остава единствено да се насладите на въздействието на всички съставки върху кожата, като просто добавите постепенно сместа към струята вода, докато пълните ваната.

Отпуснете се във водата, а за повече комфорт сложете мека хавлия под главата си, изберете приятна музика или запалете ароматни пръчици.

Не забравяйте да заключите вратата, за да си гарантирате пълно спокойствие и уединение, създадено само за вас.

А за всички, които нямаме вана, скоро ще има отделни релакс-съвети.

(И само за статистиката, това е десетхилядната статия в Tialoto.bg - бел. на екипа)

КоментариКоментари