В последно време шоколадът се превръща във все по-здравословна храна.
Здравословна, момичета, не диетична.
И не че се превръща, а специалистите откриват все повече и повече положителни ефекти на какаото, от което се прави шоколад.
Новият плюс е, че шоколадът намалява риска от преждевременно раждане.
Бременните жени, които ядат шоколад най-малко по три пъти седмично, могат да намалят наполовина риска преждевременно раждане, става ясно от проучване, публикувано в ” Annals of Epidemiology”.
Изследванията показват, че жените, които редовно хапват шоколад или пият топли шоколадови напитки, са много по-малко застрашени да родят преждевременно, отколкото жените, които го избягват напълно.
Американски учени, които са автори на изследването, обясняват, че шоколадът може да има значителни ползи за жените.
Според учените ползите от тъмния шоколад са по-големи в сравнение с млечния, който съдържа повече захар.
Все пак не се отпукайте прекалено и не превръщайте шоколада в основна храна, а ако чакате бебе, се погрижете най-вече за здравословния ви хранителен режим.
За малко шоколад винаги ще има време.
Още по темата:
Хранителен режим за бъдещи майки
Средиземноморска диета по време на бременност пази децата от алергии