IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Гурме уикенд: най-добрите съчетания между вина и сирена (II)

22 октомври 2011 07 00

С колкото по-интензивен вкус е сиренето, толкова по-леко трябва да бъде виното

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Камембер - шампанско, червени вина, и сайдер или бяло вино - Гевюрцтраминер или Ризлинг

Фета - Божоле и млади вина с наситен плодов вкус и аромат

Горгонзола - Амароне, шампанско и Каберне Совиньон

Блу д'Оверн - Сотерн, Мори, Баниул, Мускат дьо Бом-дьо-ВенизМаскарпоне - шампанско и Шардоне, но подходящи напитки са също кафето и ликьорите

Стилтън - червено ароматно вино Марсала

Грюер - Сансер и Пино д'Елзас или БордоМимолет и Бофор - отлежало, първокласно Бордо или Токай

Едам - Ризлинг, Шардоне или тъмна бира

Също така помнете, че с колкото по-интензивен вкус е сиренето, толкова по-леко трябва да бъде виното, с което го поднасяте. Универсално решение е бялото отлежало вино с деликатен аромат - подхожда на много сирена и няма да потисне вкуса им.

Комбинирайте по възможност сирената и вината на географски принцип - те трябва да бъдат произведени по възможност в едни и същи райони.

Bon Apettit!

*Информацията е от книгата "Готвим със сирена" на ИК Колхида

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари