IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да правим, когато стресът ни дойде в повече?

5 ноември 2011 06 39

Няколко полезни съвета за бърза релаксация

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Напрегнатото ежедневие, в което всички живеем, често носи своите негативни последици за организма.

Да, динамиката е прекрасно нещо, но все пак и ние сме хора, а не роботи, и се нуждаем от почивка. Стресът е главен виновник за много здравословни неразположения, като високо кръвно налягане, безсъние, отслабване на паметта, разсеяност и редица други.

В малки дози стресът би могъл да е полезен, но ако дълго време сме под напрежение, това може да ни изиграе наистина лоша шега.

За да предпазите мозъка си от „прегряване", внимателно трябва да подбирате своето меню. Богатите на витамини продукти подсилват паметта и стимулират мисловната дейност. Желязото и протеините също са от изключителна важност за правилното функциониране на мозъка.

Не прекалявайте с работата! За да се справите по-лесно със служебните задължения, е хубаво всяка седмица да „презаредите батериите си."

Отделете поне един ден, в който да не мислите за работа и се насладете на приятна почивка. Мързелът не е вреден, когато го използваме правилно.

Така например в неделите бихте могли да се излежавате цял след обяд пред телевизора и да си правите отпускащи масажи с Хоум Масаж. По този начин ще си освободите от натрупаното през седмицата напрежение и ще се тонизирате.

Разходките сред природата са чудесен начин за релаксация. Затова използвайте уикендите да излезете в парка, планината или просто в градинката пред блока. Дори една 15 минутна разходка с кучето ще ви зареди с много енергия .

Автор - снимка

КоментариКоментари